Hyldebærsirup

Forrige weekend var jeg til svogerens fødselsdag og i løbet af dagen var vi alle ud på en frisk gåtur/gyngetur med niecerne og nevøen. Lige ved gyngerne vokser der kæmpe hyldebærbuske med de fineste mørkeblå bær i denne tid. Så det var oplagt at gå på rov. Jeg slæbte et kilo med hjem, som blev til 600 g rensede og plukkede bær.
Hvad de så skulle bruges til var det næste spørgsmål, hyldebærsuppe og saft f. eks. Men i denne omgang er det blevet til sirup, marmelade og en kage som alle dukker op på bloggen over det næste stykke tid.

HYLDEBÆRSIRUP
CA. 200 ML

200 G HYLDEBÆR
1-2 DL VAND
100 G SUKKER
1 SPSK. CITRONSAFT

Kog vand og hyldebær i 20 minutter ved lav varme til bærrene er møre. Tilsæt mere vand, hvis det er ved at koge væk.

Sigt saften fra igennem en finmasket sigte eller et kaffefilter, pres resten af saften ud af bærrene med bagsiden af en ske.

Kom saften tilbage i gryden sammen med sukker og kog ved mellem varme til en tyk sirup.

Tag gryden af varmen og tilsæt citronsaft.

Kom siruppen på et skoldet glas og opbevar den i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *