Site Overlay

Citronfromage

Uhmm. Det er ren nostalgi når man tager den første syrlige og bløde bid af en citronfromage.  Servér den sammen med lidt hindbærsirup eller klassikeren en god klat flødeskum og der vil være komplet stilhed om bordet… Med undtagelse af lyden af velvære.

CITRONFROMAGE
2-4 pers.

1½ Blad husblas
50 g Citronsaft
125 g Fløde
Kornene af ½ stang Vanilje
15 g Past. Æggehvider
30 g Past. Æggeblommer
50 g Flormelis

Udblød husblassen i koldt vand i 10 min.

Varm citronsaften op og smelt husblassen deri.

Hæld citronsaften i en skål lad den køle af til den er lillefingervarm.

Pisk fløden og vaniljekorn til bløde toppe, den må ikke piskes for meget, for ellers kommer der flødeskumsklumper i citronfromagen.

Pisk hvider, blommer og flormelis til en lys og cremet æggesnaps.

Kom 1/3 af æggesnapsen i den fingervarme citronhusblas og rør dem sammen med en dejskraber.

Hæld den citronblandingen ned i resten af æggesnapsen og vend det sammen uden af banke for meget luft ud.

Vend flødeskummet i cremen lidt ad gangen med dejskraberen.

Kom citronfromagen i: Én stor skål, små portionsforme og stil den på køl i et par timer til den har sat sig. Eller i silikoneforme som beskyttes med et lag husholdningsfilm og sættes i fryseren, så får du de fineste små fromagekager vendt ud på en tallerken.

Server med en god klat flødeskum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *