Boeuf Stroganoff

Gryderetten til de kolde aftener, ren comfort food og med en varme i smagen fra paprika, der luner kroppen. Har man grøntsagsrester liggende i køleskabet kan de med fordel hakkes fint og kommes i retten.

BOUEF STROGANOFF
4 PERS.

200 G BACON I TERN
300 G OKSEKØDSSTRIMLER
2 FED HVIDLØG
1 STORT LØG
100 G CHAMPIGNON
1 RØD PEBERFRUGT
2 STILKE BLADSELLERI
2 TSK. PAPRIKA
1 SPSK. MEL
1 DÅSE (70 G) TOMATPURÉ
50 G SMØR
2 DL FLØDE 38%
SALT OG PEBER
HAKKET PERSILLE

Pil løg og hvidløg, vask champignon, selleristænger og peberfrugt. Hak hvidløget fint og skær løg, champignon, selleri og peberfrugt i mindre tern.

Start med stege baconen til den næsten er sprød.

Tilsæt løg og hvidløg og svits dem bløde sammen med smørret, uden at tage farve, i gryden.

Tilsæt selleri, champignon og peberfrugt og steg i et par minutter, før køddet kommed ved.

Når køddet er brunet af, tilsættes paprika og tomatpure sammen med melet og rør det hele godt sammen, mens vand hældes i lidt af gangen til det dækker.

Lad retten simre i 30-40 min. ved middellav varme.

Rør fløden i, kog op i små 10 min. og smag til med salt og peber.

Servér med kartoffelmos, ris eller bare som en skål fuld hygge med lidt fløde og persille på toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *