En nem og lækker kage, der er gennemvædet med en syrlig-sød sirup, som gør den dejligt saftig. Blodappelsinerne er fremme i butikkerne lige for tiden og skulle man ligge inde med et par stykker eller flere, er denne kage perfekt til weekenden.
BLODAPPELSINKAGE
8-10 PERS.
KAGE:
150 G BLØDT SMØR
160 G LYS MUSCOVADOSUKKER
2 ÆG
SAFTEN AF 2 BLODAPPELSINER, CA. 1 DL.
REVET SKAL AF ½ BLODAPPELSIN
175 G MEL
1 TSK. BAGEPULVER
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør og beklæd en 20 cm. Springform med bagepapir.
Pisk smør og sukker lyst og luftigt med en elpisker.
Rør æggene i et ad gangen.
Tilsæt appelsinsaften, dejen vil se grynet ud.
Sigt mel og bagepulver ned i dejen og vend det ind i med en dejskraber.
Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i 30-35 min, eller til en tandstikker kommer ren ud af kagens midten.
SIRUP:
SAFT AF 2 BLODAPPELSINER
SAFT AF 1 CITRON
150 G FLORMELIS
Rør saft og flormelis sammen til en sirup.
Prik en masse huller i den stadig varme kage og hæld siruppen over lidt ad gangen, så den kan sive ind i kagen.
Lad kage stå og søbe i siruppen, gerne i et par timer eller natten over, hvis den laves dagen før.
Drys kagen med flormelis før servering.