Blodappelsinkage

En nem og lækker kage, der er gennemvædet med en syrlig-sød sirup, som gør den dejligt saftig. Blodappelsinerne er fremme i butikkerne lige for tiden og skulle man ligge inde med et par stykker eller flere, er denne kage perfekt til weekenden.

BLODAPPELSINKAGE
8-10 PERS.

KAGE:
150 G BLØDT SMØR
160 G LYS MUSCOVADOSUKKER
2 ÆG
SAFTEN AF 2 BLODAPPELSINER, CA. 1 DL.
REVET SKAL AF ½ BLODAPPELSIN
175 G MEL
1 TSK. BAGEPULVER

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør og beklæd en 20 cm. Springform med bagepapir.

Pisk smør og sukker lyst og luftigt med en elpisker.

Rør æggene i et ad gangen.

Tilsæt appelsinsaften, dejen vil se grynet ud.

Sigt mel og bagepulver ned i dejen og vend det ind i med en dejskraber.

Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i 30-35 min, eller til en tandstikker kommer ren ud af kagens midten.


SIRUP:
SAFT AF 2 BLODAPPELSINER
SAFT AF 1 CITRON
150 G FLORMELIS

Rør saft og flormelis sammen til en sirup.

Prik en masse huller i den stadig varme kage og hæld siruppen over lidt ad gangen, så den kan sive ind i kagen.

Lad kage stå og søbe i siruppen, gerne i et par timer eller natten over, hvis den laves dagen før.

Drys kagen med flormelis før servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *