Romkugler

Ahh, romkugler, ren nostalgi fra barndommens verden. Jeg kan stadig huske de kæmpe romkugler som man kunne købe hos bageren der lå på vejen hjem fra skole. Bløde og lækre og rullet i kokos. Den gang kunne man få romkugler på størrelse med en tennisbold til 4 kr. og kanelbrød på størrelse med et alm. formbrød til 8kr. Det var hittet at købe et halvt brød eller en kugle med hjem og spise det på vejen sammen med vennerne. Eller smutte derned i frikvartererne, da man endelig var stor nok til at få til at gå fra skolens område. Så næste projekt er nok at få bagt kanelbrød…mmmm.

ROMKUGLER
CA. 25 ROMKUGLER

SMØRCREME:
50 G SMØR
120 G FLORMELIS
2½ SPSK. MÆLK

Smelt smørret og rør det sammen med flormelis og mælk til en glat masse. Sæt cremen til side, mens resten laves.

ROMKUGLEDEJ:
CA. 500 G KAGERESTER, GERNE CHOKOLADEKAGE
2½ SPSK. HINDBÆRMARMELADE, KERNENE FRASIET
2 TSK. ROMESSENS (SÅ BØRN OGSÅ KAN VÆRE MED)

KOKOSMEL
KRYMMEL

Blend kageresterne til en et fint smulder, rør det sammen med smørcremen, hindbærmarmelade og romessens til en sammenhængende masse, man kan forme.

Rul kugler af dejen og dæk dem med kokosmel.

Stil dem på køl i mindst 3 timer, men helst natten over hvis man kan vente så længe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *