One Bite at a time

Snickers Ice Cream Cake

Solen skinner, sådan da, og det er varmere, sådan da, og det skal fejres med is. Her får I en opskrift på en islagkage i snickersform. Ikke vildt besværlig, men tager lidt tid, da de forskellige elementer jo skal køle af før næste trin.

SNICKERS ISLAGKAGE
12-14 pers.

Bund:
200g Oreos
60g Smør

Karamel- og Peanutlag:
1 Dåse Tørsleff Karamelliseret Mælk
30 g Smør
50 g Sukker
1/2 spsk. Flagesalt
50 g Saltede peanuts

Peanutbutteris:
125 g Cremet Peanutbutter
250 g Mælk
85 g Sukker
200 g Fløde
50 g Hakket mælkechokolade

Pynt:
Smeltet, mørk chokolade
Ristede peanuts
Saltet karamel
2 Snickersbarer
Krymmelkugler

BUND:

Blend Oreos til smulder.

Smelt smørret og blend de to ting sammen.

Pres massen ud i bunden af en 18 cm springform (belagt med bagepapir i bunden og kageplast i siderne) og godt op ad siderne så det danner en tærtebund. Stil formen på køl til bunden er stivnet.

KARAMEL- OG PEANUTLAG:

Smelt smør og sukker i en gryde ved jævn varme.

Tilsæt den karameliserede mælk og kog massen op under omrøring med et piskeris til den begynder at boble.

Sæt æggegækkeren på 5 min og bliv ved med at røre, især i siderne da karamellen kan brænde fast. Den vil tykne og når uret ringer, fjernes gryden fra varmen og den får lov til at køle af. Når massen ikke bobler længere, burde man kunne lave et spor med en ske igennem den og bunden af gryden vil kunne ses.

Rør salt i.

Hæld peanuts ud over tærtebunden i et jævnt lag.

Fordel massen over den størknede bund og peanuts og bank formen let mod bordet, så evt. lufthuller fjernes.

Sæt kagen på køl i mindst en time, så karamellen kan størkne og køle af.

PEANUTBUTTERIS:

Varm peanutbutter, mælk og sukker op i en gryde, til sukker og peanutbutter er smeltet.

Kom fløden i en skål.

Pisk den varme blanding i fløden og sæt blandingen på køl til den er helt kold.

Kør blandingen på en ismaskine.

Sæt i mellemtiden springformen med bund og karamel i fryseren.

Et par minutter før isen er færdig, tilsætter du den hakkede chokolade.

Fordel isen ovenpå den kolde bund, glat overfladen ud og læg et stykke film helt tæt til isen.

Stil kagen i fryseren i et par timer.

PYNT:

Kom den smeltede chokolade i en sprøjtepose og sprøjt snirkler ud på toppen af islagkagen.

Pynt med snickersstykker, saltet karamel, ristede peanuts og krymmel. Brug også karamellen som lim til pynten.

Stil kagen tilbage på frys indtil den skal serveres.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *