One Bite at a time

Potato Roulade

Skal du have mange gæster, så er denne roulade et fantastisk forslag til hvordan du får kartofler til folket uden at der skal flere sække til. Og så kan den laves dagen i forvejen. Den er inspireret af en opskrift, hvor der er persillepesto i kartoffelmosen, men jeg har valgt at bruge ærtemos i stedet.

KARTOFFELROULADE
10-12 pers.

Bund:
1 kg Skrællet og revet kartofler
2 Æg
1 dl. Mælk
1 tsk. Salt
100 g Revet mozzarella eller cheddar

Fyld:
450 g Kartofler
15 g Smør
25 ml. Mælk
125 g Ærter
200 g Bacon
Salt og Peber

BUND:

Rør alle ingredienserne sammen og bred massen ud på en bageplade med papir i et jævnt lag, helst helt ud til kanterne.

Bag bunden ved 200 grader midt i ovnen i 40 min.

Tag bunden ud og rul den sammen til en roulade og lad den køle af.

FYLD:

Steg baconen sprød og hak den fint.

Skræl og kog kartoflerne møre.

Mos kartoflerne med smør, mælk, salt og peber.

Kog ærterne i 2-3 min. og blend dem.

Rør ærterne i kartoffelmosen sammen med baconen.

SAMLING:

Smør kartoffelmosen på den kolde bund og rul den sammen til en roulade.

Pak rouladen ind i sølvpapir, stramt så den holder formen og stil den køl et par timer, så den kan sætte sig.

Inden servering, skæres rouladen ud i 1,5 cm tykke skiver og brunes i lidt smør på en pande.

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *