Finskbrød

Små sprøde kager med mandler og perlesukker på toppen. Selve småkagen er ikke besynderlig fuld af smag, så jeg har rørt lidt kardemomme i dejen.

FINSKBRØD
ca. 40 stk.

175 g Mel
75 g Sukker
140 g Blødt Smør
1 tsk. Stødt kardemomme
1 spsk. Perlesukker
50 g Hakkede mandler
1 Æggeblomme

Blitz mel og koldt smør, skåret i mindre tern, i en foodprocessor eller blender til det ligner rasp.

Man kan også gøre det ved håndkraft ved at smuldre mel og smør mellem fingrene eller ved at hakke dem sammen med en kniv.

Tilsæt sukker og og kardemomme og ælt det sammen til en glat dej uden at overarbejde det, da det vil ødelægge sprødheden af småkagen, når den bages.

Rul dejen til en pølse med en diameter på en 3-4 cm og læg den på køl i min. en time.

Skær pølsen ud i stænger, 5 cm. lange og tryk dem let flade.

Varm ovnen til 180 grader.

Pensl med æg og drys med perlesukker og hakkede mandler.

Bag småkagerne midt i ovnen i ca. 12 min til de er gyldne.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *