POSTS

Vanilla Sponges

Vanilla Sponges

Disse bunde er tykkere end de klassiske lagkagebunde og er mindre sarte, når der skal flyttes rundt på dem. VANILJELAGKAGEBUNDE  Giver tre bunde af 1 cm tykkelse og 25 cm i dia.  6 M/L Æg 300 g Sukker 1½ tsk Vaniljesukker 225ml Sødmælk 90 g […]

Honey Glazed Ham

Honey Glazed Ham

En stor og saftig skinke stråler altid på spisebordet, det meste af tilberedningstiden passer den sig selv. Man skal være på i ca. 10 min. Det kan vel godt klares. GLASERET SKINKE 1 kg Røget Landskinke 6 Laubærblade 10 Hele Peberkorn 6 Hele nelliker 2 […]

Corn Chowder with Bacon

Corn Chowder with Bacon

En udgave af den amerikanske Corn Chowder, hvor suppen blendes og derefter tilføjes flere grøntsager som crunch. Varmende på de kolde dage mens vi venter på forår. MAJSSUPPE MED BACON 2 pers. 140 g Bacon 1 Løg, finthakket 1 Bagekartoffel, skåret i små tern 2 […]

Chocolate Buttercream

Chocolate Buttercream

Jeg bruger denne creme til opsmøring af mine lagkager når de skal overtrækkes med marcipan. Jeg foretrækker marcipan fremfor fondant, da jeg synes at sidstnævnte er alt for sød. Fondant derimod er godt til figurer og pynt, da det holder formen bedre når først det […]

Yoghurt Potato Salad

Yoghurt Potato Salad

Nem og lækker, du skal bare huske at koge kartoflerne i god tid da de skal være kolde inden salaten blandes sammen. Perfekt til de lune sommeraftener, men også til de mørke vintertider. KARTOFFELSALAT MED YOGHURT 4-6 pers. 1,5 kg Kartofler 200 g Bacon i […]

Royal Icing

Royal Icing

  Royal icing er perfekt til at pynte både, små og store kager med og er nem at bikse sammen. Den kan farves i alle afskygninger, så den passer til præcis den kage den skal pynte ROYAL ICING 30 g Æggehvide 165 g Flormelis 1 […]

Strawberry Rhubarb Mousse Cake with Caramel

Strawberry Rhubarb Mousse Cake with Caramel

Jeg har længe haft et lager af frosne rababer liggende i min fryser og fik endelig inspiration til hvad de så skulle bruges til. Ud over en portion jordbær-rabarbermarmelade, så blev det til denne kage. Med selskab af jordbær, karamel og lidt likøræg til pynt […]

Finskbrød

Finskbrød

Små sprøde kager med mandler og perlesukker på toppen. Selve småkagen er ikke besynderlig fuld af smag, så jeg har rørt lidt kardemomme i dejen. FINSKBRØD ca. 40 stk. 175 g Mel 75 g Sukker 140 g Blødt Smør 1 tsk. Stødt kardemomme 1 spsk. […]

French Nougat with Cranberries

French Nougat with Cranberries

Søger du lidt godt til de kommende juledage, så kig med her. Blød nougat fyldt med sprøde nødder og søde tranebær. FRANSK NOUGAT MED TRANEBÆR ca. 1,2 kg. Sukkerlage: 120 g Vand 360 g Sukker 210 g Honning 210 g Glykosesirup Marengs: 75 g Æggehvider […]

Chocolate Specier

Chocolate Specier

  Sprøde og chokoladefyldte småkager, der smelter på tungen og ryger direkte i maven. CHOKOLADESPECIER ca. 50 stk.  125 g Flormelis Kornene af 1 vaniljestang 225 g Blødt smør 300 g Mel 50g Hakket mørk chokolade   Bland vanilje og flormelis sammen i en skål. […]

Peppernuts

Peppernuts

Der lå en lille pebernød på kagekassens bund. Den trillede og trillede, fordi den var så rund. Men pludselig sprang låget op og pebernøden med. den trillede og trillede, den trillede afsted…lige ind i min mund. Haps. PEBERNØDDER ca. 60-80 stk 250 g Smør 250 […]

Curried Herring

Curried Herring

Til enhver julefrokost…og påskefrokost…enhver frokost for den sags skyld, bør der være karrysild på bordet. Jeg må indrømme at det mig 32 år før jeg rent faktisk kunne lide karrysild, lidt fjollet når man tænker på hvor lækkert det er. Men sådan er det så […]

Advent Wreath

Advent Wreath

Et lækkert brød til de sene adventsmorgener, fyldt med kanel, rosiner, sukat og æble. ADVENTSKRANS 15 g Gær 2 dl. Lunken mælk 100 g Blødt smør 1 M/L Æg 40 g Flydende honning 2 tsk. Kanel 100 g Rosiner 150 g Revet æble Evt. 40 […]

Potato Roulade

Potato Roulade

Skal du have mange gæster, så er denne roulade et fantastisk forslag til hvordan du får kartofler til folket uden at der skal flere sække til. Og så kan den laves dagen i forvejen. Den er inspireret af en opskrift, hvor der er persillepesto i […]

Chicken Pot Pie Soup

Chicken Pot Pie Soup

Jeg fandt en variation af denne opskrift på nettet og måtte bare prøve den, jeg elsker kyllingetærte som de laver dem i England og det her er suppeversionen. Den kan fryses, så har I til de kølige aftener eller hvis I ikke gider stå hele […]

Mint Brownie Doughnuts

Mint Brownie Doughnuts

I går gik jeg på efterårsferie og derfor skulle kollegerne da have feriekage. Nu havde jeg så et doughnut-jern som jeg gerne ville afprøve og det blev til disse små skønheder. Min bedste brownieopskrift, hvor chokoladen er skiftet ud med 70% chokolade med mint, jeg […]

Homemade Hollandaise Sauce

Homemade Hollandaise Sauce

Klassikeren der god at have i sit repertoire, den er nemmere at gå til en en bearnaisesauce, men smager mindst lige så godt. HJEMMELAVET HOLLANDAISESAUCE 2 pers. 2 Æggeblommer 2 spsk. Citronsaft 125 g Smør Salt og Peber Smelt smørret ved lav varme, så det […]

Lemon Buttermilk Mousse

Lemon Buttermilk Mousse

Her er en dessert til en der med al magt forsøger at holde sommeren i live lidt længere. Men man må erkende, når vejret opfører sig som det gør for tiden, har man brug for alt den sommer man kan få. KOLDSKÅLSMOUSSE ca. 4 pers. […]

“Snickers” Ice Cream

“Snickers” Ice Cream

Et skud af salt karamel, knasen af honningristede peanut og den let bitre men søde smag af mørk chokolade udgør oplevelsen af denne is. Det gør den fortjent til at hedde Snickers is. Mums. Jeg har også prøvet at lave isen med en 47% mælkechokolade. […]

Mint Chocolate Chip Ice Cream

Mint Chocolate Chip Ice Cream

Min absolut yndlingsis. Kan jeg få denne is hos diverse ispushere, så vælger jeg den altid og nu har jeg så lavet min egen version. MINT CHOKOLADEIS 250 g Sødmælk 150 g Sukker 500 g Fløde 1 nip Salt 1 bk. Mynte á 20 g, […]

Giant Cinnamon Bun

Giant Cinnamon Bun

Her er en “kage” man absolut bør lave hvis man er til kanelsnegle. Rigeligt med god snask, som er fordelt i sirlige snirkler inden i et let og lækkert brød der ikke bliver tørt alt for hurtigt, toppet med en mørk chokoladeglasur gør denne snegl […]

Lemon Tart with White Chocolate

Lemon Tart with White Chocolate

En utrolig snasket og utrolig syrlig dessert, for ikke at glemme utrolig lækker. CITRONTÆRTE MED HVID CHOKOLADEG Bund: 200 g Mel 100 g Smør 80 g Flormelis 40 g Æggeblommer 1/4 stang Vanilje 1/4 tsk salt Saft og skal af 1/2 citron Fyld: 3 M/L […]

Garlic Butter

Garlic Butter

Jeg er stor fan af hvidløgsbrød, jeg elsker det simpelthen og det er alt for sjældent jeg får det bagt, for ikke at sige købt. Men det er ikke brødet vi skal tale om nu, men derimod hvidløgssmør. Det er ikke kun på brød at […]

Garlic Bread

Garlic Bread

Brød med hvidløgsmør, det er bare guf. Og når det er hjemmelavet kan du selv bestemme hvor meget smør der skal på. Jo mere jo bedre skulle jeg mene. HVIDLØGSBRØD 4 Flûtes Fordej: 10 g Gær 4 dl Lunkent vand 150 g Fuldkornsspeltmel 100 g […]

Cold Rise Wheat Buns

Cold Rise Wheat Buns

I morgen er det hvedetid, aftenen før St. Bededag spiser man gerne varme hveder med et godt lag tandsmør. Hvis du nu ikke har tid til at ælte, hæve og bage i morgen aften, kan du med fordel bage disse boller. Dejen er koldhævet og […]

Homemade Bearnaise Sauce

Homemade Bearnaise Sauce

Det her er kræs for ganen. Og så er den jo rigtig sund, 4 æggeblommer og 250 g smør, ja, du hørte rigtigt, 250 g SMØR. Okay, helt sund er den nok ikke. Men godt smager denne sauce og når man kender tricket så er den […]

Brownie Cupcakes with Ganache

Brownie Cupcakes with Ganache

Chokolade og karamel i mundrette bidder, spis dem før andre gør. BROWNIE CUPCAKES MED GANACHE 16 stk.  Brownie: 45 g Mørk Chokolade 60 g Smør 100 g Sukker 1 Æg 1/2 tsk. Vaniljesukker 1/4 tsk. Flagesalt 45 g Hvedemel Saltkaramel efter smag og behag Ganache: 100 […]

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

En Quiche Lorraine der er let og lækker til frokost med venner og familie. Den smager også godt kold, når gæsterne er gået, hvis der da er mere tilbage. Oprindeligt skulle der vist ikke være ost i den fransk klassiker, men ost passer dog utroligt […]

Oatmeal Pancakes

Oatmeal Pancakes

Lækre pandekager der mætter bare en smule mere end alle de andre. Man forlades helt til at at tro at de er sunde, med havregryn, frugt og “sukkerfrit”…lige indtil man hælder rigelig med ahornsirup på og en ordentlig smørklat til. Det skal der til for […]

Jerusalem Artichoke Soup

Jerusalem Artichoke Soup

Jeg forguder suppe og i aften ville jeg afprøve en suppe jeg ikke før har lavet og en ingrediens jeg ikke før har brugt: Jordskokker. Suppen her bliver let syrlig-sød fra æblerne og får en “earthiness” fra jordskokkerne. Den er superlækker med stegt bacon til. […]

Lemon Curd

Lemon Curd

Lemon curd er en god ting at have i repetoiret, især i weekenderne. Lækker på morgenbrødet, herlig i kager og tærter eller bare på en ske. Den tager ikke lang tid at lave og er samtidig nem. LEMON CURD ca. 750 ml Saft og reven […]

Cardamom Buns

Cardamom Buns

Er der noget bedre end lune boller på bordet en weekendmorgen, nej vel? Her får I opskriften på mine absolut yndlingsboller, med afsæt i en Hahnemann bog. Jeg har tilføjet ekstra kardemomme da jeg elsker smagen og kan næsten ikke få nok og ekstra smør […]

Blueberry Mousse with White Chocolate

Blueberry Mousse with White Chocolate

Jeg er efterhånden ved at have opbygget mig et lager af små mousser, jeg gemmer på frys. Det er så dejligt nemt at tage en enkelt portion op når man lige har lysten til noget sødt. Så står moussen fint på en tallerken på køkkenbordet […]

Chocolate Crêpes with Ice Cream

Chocolate Crêpes with Ice Cream

En let-at-lave, let-at-spise og lækker dessert. Dejen kan stå i køleskabet mens aftensmaden spises og så er den klar til brug. Med lidt marmelade og is til er den lige i øjet til en fredag aften. KAKAOPANDEKAGER MED IS 2 pers. 150 g Hvedemel 1 […]

Shrovetide Buns with Lemon Curd

Shrovetide Buns with Lemon Curd

Det er snart fastelavn og der skal fastlavnsboller på bordet. Absolut og uden tvivl. Og fastelavnsboller må gerne være de bløde, søde boller uden spor af fuldkorn eller grovhed. Mums. Jeg elsker lemon curd, dens søde-syrlige smag og det hvin man får i tænderne når […]

Baguettes

Baguettes

Spis skiverne lune og med en klat smør, mere bør vel ikke siges…andet end at der skal sættes lidt tid af til at lave dem, men det er det værd. FLUTES 3 stk. 15 g Gær 5 dl. Lunken vand 1 spsk. Salt 750 g […]

Lime Mousse

Lime Mousse

En alternativ version til den dejligt syrlige citronfromage, med smag af lime og hvid chokolade. Hvis I undrer jer over at fløde og saft er angivet i gram i stedet for, er det fordi jeg er begyndt at veje væsker af, da det er mere […]

Homemade Burger

Homemade Burger

Noget af det bedste man kan sætte tænderne i er en da en hjemmelavet burger, helt fra bunden. Og den er perfekt til de varme sommeraftener direkte fra grillen. HJEMMELAVET BURGER 4 pers. Bøffer: 500 g hk. Oksekød 50 g Rasp 1 Æg 2 tsk […]

Burger Buns

Burger Buns

Bløde og kæmpestore burgerboller, som kræver en ligeså stor bøf. 🙂 De er perfekte til sommerens grillaftener. Og skulle du ikke kunne spise så stor en burger, kan du sagtens vælge at lave lidt flere boller ud af opskriften end der står her. BURGERBOLLER 4 […]

Green Pea Soup with Curry Mayonnaise

Green Pea Soup with Curry Mayonnaise

Super hurtig suppe, der nemt kan laves som forret. Gang portionen op og du får en ligeså lækker hovedret. Skal det være ekstra fint, så kom et skvæt champagne i lige for servering og gerne mens skålen står foran gæsterne, så de kan se boblerne […]

Raspberry Syrup

Raspberry Syrup

Jeg skulle bruge hindbær i en eller anden form til nogle flødeboller jeg ville afprøve den anden dag. Valget faldt på hindbærsirup, da den er dejlig kraftig i smagen og kan stå imod det søde fra marengsmassen. men den er jo også god at have […]

Lemon Mousse

Lemon Mousse

Uhmm. Det er ren nostalgi når man tager den første syrlige og bløde bid af en citronfromage.  Servér den sammen med lidt hindbærsirup eller klassikeren en god klat flødeskum og der vil være komplet stilhed om bordet… Med undtagelse af lyden af velvære. CITRONFROMAGE 2-4 […]

Baileys Mousse

Baileys Mousse

Cremet og blød, med smag af chokolade og Baileys. Se det er gode sager BAILEYSMOUSSE 4 pers. 2 blade Husblas 25 g Hvid chokolade 50 g Baileys 40 g Past. Æggeblommer 10 g Flormelis 150 g Fløde Kornene af ½ stang Vanilje 50 g Hakket […]

Triple Cooked Fries

Triple Cooked Fries

Det tager lidt tid at skabe disse knasende sprøde og bløde pommes frites. Men det er besværet værd når den første bid bid ryger ned. De kan med fordel laves over to dage, så du ikke skal stå hele dagen og fritere, kartoflerne skal nemlig […]

Lemon Specier

Lemon Specier

Sprøde og citronsøde småkager, der pynter på ethvert småkagebord. Den originale opskrift havde ikke citronsaft, men det syntes jeg sagtens at småkagerne kunne klare. CITRONSPECIER ca. 50 stk.  125 g Flormelis Kornene af 1 vaniljestang Skal af 2 Citroner 225 g Blødt smør 300 g […]

Lamb with Roast Potatoes and Pea Purée

Lamb with Roast Potatoes and Pea Purée

Det er ikke tit at jeg spiser lam, men når det skal være så synes jeg altid at det skal være lidt ekstra og lækkert. Derfor har lammet denne gang fået følgeskab af langtidsstegte kartofler, cremet ærtepure og smækkerlækker hvidløgssmør. LAMMECULOTTE MED KARTOFLER OG ÆRTEMOS […]

Chicken Liver Paté with Apple and Bacon

Chicken Liver Paté with Apple and Bacon

  Et lettere alternativ til leverpostej lavet på svinelever og hakket spæk. Yderst lækker med syltede rødebeder på toppen, samt stegt bacon. Og så er den nem, som der jo helst skal være når man laver julefrokostretter til mange. KYLLINGELEVERPOSTEJ M. ÆBLE OG BACON 1 […]

Christmas Star with Nutella

Christmas Star with Nutella

Glædelig 3. Søndag i advent. Sidste søndag gave jeg jer opskriften på en lækker hjemmelavet nutella. Og i dag får I så en opskrift hvor I bl.a. kan bruge det lækre stads. Julestjerner af dej florerer for tiden på nettet og fordi det så så […]

Milk Chocolate Mousse

Milk Chocolate Mousse

Lækker og silkeblød mousse som jeg lavede for noget tid siden, da min mor kom til frokost. Moussen er lavet på en mørk mælkchokolade og med peanutknas ved siden af. Hvad der ikke er tilstede på billederne er flødeskummet som spises til, eller kan den […]

Homemade “Nutella”

Homemade “Nutella”

Det er blevet den 2. Søndag i Advent og i dag får I en opskrift på hjemmelavet nutella. Med afsæt i forskellige opskrifter rundt omkring på nettet har jeg mixet mit eget chokolade-nøddesmør. Den har en kraftigere og mere nøddeagtig smag end rigtig nutella, så […]

Gingerbread Swiss Roll De Nöel

Gingerbread Swiss Roll De Nöel

I alt mit husbyggeri med peberkage-byggesten, glemte jeg at åbne op for den første låge i min adventskalender på bloggen. Det roder jeg straks bod på. Glædelig 1. Søndag i advent, letter forsinket. Honningkage er en af min allerbedste juleopskrifter og en af mine yndlingsgodter […]

Caramel Tart with Peanuts

Caramel Tart with Peanuts

Der sker ikke så meget i det lille køkken for tiden. Både fordi det er sværere at få et godt lys på billederne med et kæmpe stillads på begge sider af lejligheden, men også fordi bagelysten er ved at geare op til til December måned. […]

Strawberry Mousse Bombes

Strawberry Mousse Bombes

Har du lyst til at pynte din kage med noget andet end marcipan, flødeskum eller glasur, så prøve fylde mousse i silikoneforme. Du får de fineste små bomber som smager skønt…selvfølgelig kan du også vælge at spise moussen uden en kage. 😉 JORDBÆRMOUSSEBOMBER Ca. 15 styk […]

Chocolate Sponges

Chocolate Sponges

Er du til klassiske tynde chokoladebunde i din lagkage så brug denne opskrift. Opskriften giver enten en alm. bageplade fuld, hvorefter den kan skæres ud som det passer til kagen…. eller du kan vælge at komme den færdige dej på en sprøjtepose og sprøjte runde […]

Patterned Sponges

Patterned Sponges

Mmm. Lagkage. Denne opskrift giver enten en alm. bageplade fuld, hvorefter den kan skæres ud som det passer til kagen…. eller du kan vælge at komme den færdige dej på en sprøjtepose og sprøjte runde bunde ud. Der er nok dej til 4 runde bunde […]

Cauldron Cakes

Cauldron Cakes

Alle helgensaften er jo lige om lidt. En gammel tradition, der med tiden blev til Halloween. En aften hvor man mindedes helgener, deraf navnet, de afdøde familiemedlemmer og martyrer. Halloween bærer også elementer af den Galliske Samhain, som var den sidste dag i høstsæsonen og […]

Creamed Carrots

Creamed Carrots

Det er ikke tit at der dukker grøntsager op på bloggen, og salte retter er ikke dem der er flest af. Men når en ret der bare er lækker kommer forbi, så kan jeg ikke gøre andet end at dele den med jer. Jeg må […]

White Truffle Cake with Liquorice

White Truffle Cake with Liquorice

Denne kage er en gammel kending, men det er efterhånden flere år siden jeg sidst havde fingre i opskriften. Nu får den en velfortjent opdatering. Kiksebunden giver en god knas, så den cremede trøffelmidte der er gået hen og blevet cheesecake-agtig og en gang gelé […]

Oreo Cheesecake with Nutella Pudding

Oreo Cheesecake with Nutella Pudding

Oreos, nutellabudding og cheesecake i en vidunderlig kombination. Lige til den søde tand en solskinsdag. OREO CHEESECAKE MED NUTELLABUDDING 10-12 pers. Bund: 200g Oreos 60g Smør Budding: 50 g Sukker 15 g Majstivelse 1 Nip salt 250ml Mælk 60 g Nutella ½ tsk. Vaniljesukker Cheesecake: […]

Kringle with Remonce and Fruit

Kringle with Remonce and Fruit

Kringle med et godt lag fyld af remonce og saftig revet æble. Den er springfyldt med smag og er lækker på en sommereftermiddag. Kom igang og slip for at tage turen til bageren! FLETTET KRINGLE MED REMONCE OG FRUGT Dej: 50 g Gær 2 spsk. […]

Cold Lemon Buttermilk Soup

Cold Lemon Buttermilk Soup

Nu har jeg efterhånden lavet flere kager med koldskålstema, så selvfølgelig skal I da også have origialudgaven. En let version med kærnemælk og fløde som blot skal røres sammen med et alm. piskeris. Hvis du kan afsætte fem minutter til at blande ingredienserne kan du […]

Chocolate Buns

Chocolate Buns

Lækre og nemme at bikse sammen. De er fyldt med chokolade og er et sikkert hit hos børnene. Bollerne er klar til fødselsdagsgæster eller til en hyggelig morgen…f.eks Kr. Himmelfarts ferien. Og så tager de max. 1,5 time at få på bordet. CHOKOLADEBOLLER 10 stk.  […]

Lemon Buttermilk Cheesecake with Strawberry Mousse

Lemon Buttermilk Cheesecake with Strawberry Mousse

En variation af min koldskålscheesecake fra sidste sommer, her har den fået selskab af jordbærmousse i form af halvkugler som pynt. Lækker på en varm sommerdag…eller bare på en dag hvor man sukker efter sommer. KOLDSKÅLSCHEESECAKE MED JORDBÆRMOUSSE 10-12 pers. Bund: 70 g Puffede Ris, […]

Nutella Rocky Road

Nutella Rocky Road

Er du i humør til chokolade og knas, så vil jeg opfordre jer til at prøve denne lækre sag. Den er forfærdelig nem at lave og smager forfærdeligt godt. Ingredienserne kan varieres i det næsten uendelige, jeg vil dog ikke anbefale at komme noget som […]

Lemon Buttermilk Panna Cotta with Strawberries

Lemon Buttermilk Panna Cotta with Strawberries

Det regner. Det er koldt. Og til tider blæser det også. Ikke just forårsvejr. Så man jo tænke sig til det eller spise sig dertil og gerne tage et stykke sommer med på vejen. I dag kom min mor forbi på hyggebesøg og der hører […]

Cheesy Rolls with Manchego and Chorizo

Cheesy Rolls with Manchego and Chorizo

Disse lette og lækre snegle tiggede mig om at blive bagt den anden dag. Jeg havde nemlig en chorizopølse og en manchego ost liggende i køleskabet, som bare ventede på at blive til noget. Generelt er ostesnegle tilforladelige i deres ingredienser, ligesom pizzasnegle er. Brug […]

Salted Chocolate Caramel Sauce

Salted Chocolate Caramel Sauce

Saltet chokoladekaramel er noget af det farligste der endnu er kommet ud af mit køkken. Her får I to forskellige versioner, en med hvid chokolade og en med mælk. Fælles for begge versioner er fremgangsmetoden. SALTET CHOKOLADEKARAMEL Hvid version: 135 g Hakket hvid chokolade 50 […]

Chocolate Pudding

Chocolate Pudding

En lækker chokoladebudding lavet på 100% Mørk chokolade. Den tager ikke alverdens tid at bikse sammen, men skal dog stå et par timer på køl. Smagen er heftig, men fløjlsblød. CHOKOLADEBUDDING 4 pers. 25 g Kakao 175 g Sukker 1 tsk. Vaniljesukker 30 g Majstivelse […]

Brunkager

Brunkager

Brunkager hører sig julen til og min far spiser gerne store mængderi disse dage, derfor skal han da have en hjemmelavet af slagsen, når jeg kommer hjem til hygge. Jeg har kommet lidt syltet appelsinskal i dejen, da jeg havde noget på lager og tænkte […]

French Nougat with Liquorice

French Nougat with Liquorice

Jeg er ikke den store fan af marcipankonfekt, men kan til nød godt spise et stykke nu og da. Så når julen nærmer sig, prøver jeg ofte nye opskrifter med konfekt af. Fransk nougat er noget jeg gerne har villet prøvet at lave et stykke […]

Lucia Buns

Lucia Buns

I dag er det den 13. December, det er Luciadag, den kristne lysets og håbets fest. I denne tid, hvor det er mørkt, når man tager hjemmefra og mørkt når man kommer hjem, så er en lysfest lige hvad der er brug for. Disse små […]

Vanilla Cookies with Almonds

Vanilla Cookies with Almonds

Julen byder gerne på vaniljekranse i mit lille køkken og hos min familie. Hvem elsker ikke en sprød småkage spækket med vanilje og smør? Jeg har lavet en version, hvor man ikke skal bruge hverken sprøjtepose og ekstra stærke overarme, eller en kødhakker, der fylder […]

Chocolate Pancakes with Coconut

Chocolate Pancakes with Coconut

Små pandekager der er perfekte til en lækker brunch. Kakao og kokos giver dem en lidt anden smag end de alm. pandekager. Og så kan de fryses ned i mindre pakker og tages op når man skulle have lidt lækkersult. KAKAOPANDEKAGER MED KOKOS Maaaange pandekager […]

Lemon Buttermilk Cheesecake with Caramel

Lemon Buttermilk Cheesecake with Caramel

Lækker, sprød, sød, salt og syrlig cheesecake der ikke har brug for en ovn for at blive til. Derimod er der godt med flødeæst, husblas og chokolade og så knasende sprøde puffede ris. KOLDSKÅLSCHEESECAKE MED KARAMEL 10-12 pers. Bund: 70 g Puffede Ris, så som […]

Cookies with Puffed Rice

Cookies with Puffed Rice

I forgårs bagte jeg disse cookies for at fejre mit nyrenoverede køkken. Sprøde, knasende, crunchy er kodeordene. Med mørk chokolade og peanuts også er de giga størrelse. SPRØDE COOKIES MED PUFFEDE RIS ca. 25 store cookies 200 g Sukker 220 g Blødt smør 2 M/L […]

Strawberries and Cream Layer Cake

Strawberries and Cream Layer Cake

Søde jordbær med lækker fuldfed fløde. Bør nydes mens de danske jordbærstadig er til at få. Jeg blev ikke helt tilfreds med udseendet, men elskede smagen. Næste gang jeg kaster mig over denne kage, skal der måske kun laves én kakao bund…eller måske skal den […]

Red Berries Layer Cake

Red Berries Layer Cake

Sommer…sådan da Bær Frugter Rødgrød!Jeg har før lavet rødgrød som en islagkage med særskilte lag af jordbærsorbet og rabarbersorbet. Her er en videretænkning som en samlet rødgrødsmousse i kageform. Kagen er både sød og let syrlig og ligger ikke for tungt, når man har spist […]

Salted Caramels

Salted Caramels

Flødekarameller er nu bare en god ting, det værste er dog at man kan blive ved med at spise dem, især hvis man giver sig til at dyppe dem i chokolade af en art. Disse bløde og chewy karameller har fået et skud vanilje og […]

Lemon Buttermilk Mousse Cake

Lemon Buttermilk Mousse Cake

Koldskål i kageform. Den lette, syrlige og friske smag af koldskål indkapslet i en ring af stribet sukkerbrødsdej med lakridssirup, friske jordbær og kammerjunkere. Sommeren lader måske vente på sig med vejret, men smagen kan man da få når man vil. KOLDSKÅLSKAGE 8-10 pers. Mousse: […]

Kammerjunker Biscuits

Kammerjunker Biscuits

Lækre hjemmelavede kammerjunkere smager bare bedre end købeversionen. Det tager ikke lang tid at få frembragt disse små skønheder og med kærnemælk i dejen istedet for alm.mælk, får man et lille bid af syrlighed. Jeg har valgt at sprøjte dejen ud i figurer istedet for […]

Sausage Rolls with Mustard and Ketchup

Sausage Rolls with Mustard and Ketchup

Pølsehorn er måske den fuldendte snack? Noget kunne godt tyde på det, for jeg elsker dem og laver alt for få hver gang jeg får taget mig sammen til at gå i gang med produktionen. Normalt bruger jeg kun ketchup i opskriften, men denne gang […]

Tomato Tart with Feta and Mustard

Tomato Tart with Feta and Mustard

En lækker tærte som tilbehør til frokosten eller hovedretten, den kan også bruges som en lille forret. Tomater, sennep og feta i samspil med sprød butterdej. Man kan bruge alle slags sennep, efter smag, jeg brugte en bornholmsk version med estragon. TOMATTÆRTE MED FETA OG SENNEP […]

Liquorice Galette de Rois

Liquorice Galette de Rois

En butterdejstærte med marcipanfyld. Mere behøves vel ikke siges om denne tærte, der smager fantastisk med lidt vaniljeis, frugt og et drys flormelis på toppen. Oprindeligt en tærte der blev spist på helligtrekongersaften i Frankrig, er denne lækre sag en dessert der sagtens kan spises […]

Homemade Butter

Homemade Butter

Smør gør forskellen, man skal ikke være bange for det og rigelig smør skal der til. Derudover er det nemt at lave og har man en køkkenmaskine, endnu nemmere. Laver man sit eget smør kan man også selv bestemme hvor meget eller hvor lidt salt […]

Blood Orange Sponge Cake

Blood Orange Sponge Cake

En nem og lækker kage, der er gennemvædet med en syrlig-sød sirup, som gør den dejligt saftig. Blodappelsinerne er fremme i butikkerne lige for tiden og skulle man ligge inde med et par stykker eller flere, er denne kage perfekt til weekenden. BLODAPPELSINKAGE 8-10 pers. […]

Bouef Stroganoff

Bouef Stroganoff

Gryderetten til de kolde aftener, ren comfort food og med en varme i smagen fra paprika, der luner kroppen. Har man grøntsagsrester liggende i køleskabet kan de med fordel hakkes fint og kommes i retten. BOUEF STROGANOFF 4 Pers. 200 g Bacon i tern 300 […]

Shrovetide Buns with Liquorice

Shrovetide Buns with Liquorice

Lækre, bløde boller med remoncefyld og godt med glasur på toppen. Perfekte til en fastelavns fest eller til søndagshygge. FASTELAVNSBOLLER MED LAKRIDS 16 stk. Dej: 4 dl. Sødmælk 25 g Gær 600 g Mel 1 tsk. Salt 2 tsk. Stødt kardemomme 2 tsk. Sukker 125 […]

Apple Crumble with White Chocolate

Apple Crumble with White Chocolate

Utrolig hurtig og utrolig nem dessert, man nemt kan blive afhængig af. Hvid chokolade og lakrids har længe været gode venner og i denne dessert kommer det virkeligt til udtryk. Man skal vel at mærke bruge salt lakridssirup, så hvis ikke også lave sin egen? […]

Salmon with Poppyseed Crust and Cucumber Strips

Salmon with Poppyseed Crust and Cucumber Strips

Frisk og hurtig forret, som ikke ligger for tungt. BIRKESPANERET LAKS MED AGURKESTRIMLER 4 Pers. 2 Laksefileter uden skind á 125 g 1 Æggehvide Blå Birkesfrø ½ Agurk 250 g Yoghurt Saften og skal af ½ Citron ½ Bundt Persille Salt og Peber 50 g […]

Gooseberry Jam

Gooseberry Jam

Marmeladen er lavet af de tidlige stikkelsbær høstet i min mors baghave. De havde ligget noget tid i fryseren og nu skulle de blive til en god gang marmelade der passer godt til morgenbrødet men også til kødretter, især gammeldags oksesteg i gryde. STIKKELSBÆRMARMELADE 500g […]

Marzipan Macarons with Nougat

Marzipan Macarons with Nougat

Lækkert alternativ til den traditionelle kransekage og nem at lave. Inspireret af Nikolaos Strangas’ opskrift i Femina. KRANSEKAGEMACARONS MED LAKRIDS OG NOUGAT 8 stk. 50 g Lakrids marcipan 75 g Ren rå marcipan 50 g Æggehvider 100 g Meget blød nougat Mørk og Hvid chokolade […]

Raspberry Sorbet

Raspberry Sorbet

Sød og syrlig forfrisker med den fineste røde farve og lækker som på en varm sommerdag. HINDBÆRSORBET ca. 1 Liter. 600 g Hindbær 260 g Sukker 260 g Vand Kog hindbær, sukker og vand op i en gryde over mellem-lav varme i 5-10 min eller […]

Cinnamon Cake with Liquorice Buttercream

Cinnamon Cake with Liquorice Buttercream

Det lyder måske spøjst, men kanel og lakrids kan være en god kombination. Det gør sig i hvert fald gældende i denne kage. KANELKAGE MED LAKRIDSCREME 8-10 pers. Kage: 140 g Sukker 1 M/L Æg 200 g Hvedemel 1 spsk. Stødt kanel ½ tsk. Bagepulver […]

Passionfruit Sorbet

Passionfruit Sorbet

Lækker sorbet med den søde smag af eksotiske frugter og som ikke tager de store kræfter at fremtrylle. PASSIONSFRUGT ca. 3- 400ml sorbet 6 Passionsfrugter 150 g Sukker 225 ml Iskoldt vand Skrab frugtkøddet ud og bland det op med sukker og vand i en […]

Salty Liquorice Syrup

Salty Liquorice Syrup

En sirup der kan bruges til mange desserter og giver et sug og hvin af salmiak der syder på tungen. SALT LAKRIDSSIRUP 200 g Haribo Piratos 4 dl Vand Bring vandet i kog. Hæld lakridserne i og rør godt rundt til de er opløst. Lad […]

Leek Pie with Creamed Carrots

Leek Pie with Creamed Carrots

Sundt og lækkert, propfyldt med grøntsager…selve opskriften bruger kun porrer, men fyldet kan varieres i uendelighed og man kan få brugt rester på ingen tid. PORRETÆRTE MED CREMEDE GULERØDDER 3 Porrer 200 g Bacon eller Kødrester i tern En håndfuld små tomater 1 spsk. Olivenolie […]

Elderflower Sorbet

Elderflower Sorbet

Hyldeblomstsaft….i frossen tilstand. Den sød-syrlige smag giver et frydeligt og isnende hvin i tænderne i sommerheden. HYLDEBLOMSTSORBET Ca. 650 g sorbet 5 dl. Konc. Hyldeblomstsaft 1 dl. Iskoldt vand 30 g past. Æggehvide Saft af 1/2 Citron Pisk alle ingredienserne sammen. Kom væsken på ismaskine […]

Chocolate Layer Cake with Salted Caramel

Chocolate Layer Cake with Salted Caramel

I dag var det min sidste på mit “gamle” arbejde, før jeg starter nyt og fast arbejde på mandag. Ungerne fik pølsehorn og til de voksne var der selvfølgelig kage. En kreation af mørk chokoladekage og saltet karamel, den var et hit….der var i hvert […]

Chocolate Lasagna

Chocolate Lasagna

Denne kage er resultatet af en udfordring fra en af mine kolleger. Hun viste mig et billede og jeg tog hentydningen som den var, en chokolade lasagne ville ikke være af vejen i pausen. Dog er opskriften anderledes end den originale, især da nogle af […]


Post ID:

Denne kage er resultatet af en udfordring fra en af mine kolleger. Hun viste mig et billede og jeg tog hentydningen som den var, en chokolade lasagne ville ikke være af vejen i pausen.
Dog er opskriften anderledes end den originale, især da nogle af ingredienserne ville jeg aldrig komme i en kage. Så jeg fandt på min egen version.

CHOKOLADELASAGNE

Kage:
50 g Smør
200 g Sukker
3 Æg
85 g Mel
50 g Kakao
1½ tsk. Bagepulver
2 tsk. Vaniljepulver
½ tsk. Salt

Hvid Ganache med Lakrids:
100g Hvid chokolade
100 g Fløde 38%
2 tsk. Spejdersnus (salmiak lakridspulver)

Lys Ganache:
100 g Marabou daim
100g Fløde 38%

Pynt:
Frysetørret hindbær og brombær
Små chokolade knapper

KAGE:

Forvarm ovnen til 175 grader.

Smelt smørret og lade det svale lidt.

Pisk æg og sukker lyst og luftigt, før smørret piskes i.

Sigt mel, kakao, bagepulver, vaniljepulver og salt i og rør det hele til en ensartet dej.

Hæld dejen i en bradepande belagt med bagepapir i bunden og siderne smurt med smeltet smør, på cirka 15x25cm og bag i 25 min.

For at være sikker på at kagen er færdigbagt, stik en tandstik ned i midten af kagen, der må ikke hænge dej ved.

Fjern kagen fra ovnen, vend den ud af bradepanden og lad den køle helt af.

HVID GANACHE MED LAKRIDS:

Hak chokoladen fint og kom den i en skål.

Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen.

Lad det stå et øjeblik før det røres sammen til en glidende masse.

Smag til med lakrids pulver.

Stil ganachen på køl.

Når den er helt kold, piskes den til en let creme med flødeskumstekstur.

LYS GANACHE:

Samme fremgangsmåde som den hvide ganache, dog uden lakridspulver.

SAMLING:

Flæk kagen og kom den hvide creme på bunden.

Læg toppen på og fordel den lyse creme ovenpå.

Pynt med frysetørrede hindbær, brombær og chokoladeknapper.

Stil lasagnen på køl i mindst 2 timer, gerne natten over.