One Bite at a time

Vandbakkelser med Nutellacreme

Lækre små kager lige til en kop the eller kaffe. Titlen siger det hele: Vandbakkelsesdej sprøjtet up i form af små kringler og fyldt med en lækker nutellacreme.

VANDBAKKELSER MED NUTELLACREME
Ca. 24 stk.

Dej:
1,5 dl. Vand
75 g Smør
1 nip Salt
1 tsk. Sukker
75 g Hvedemel
2 L Æg

Nutellacreme:
1/4 l. Piskefløde
1-2 spsk. Nutella

DEJ:

Kog vand, smør, salt og sukker op i en gryde.

Tilsæt alt melet og rør godt rundt med en grydeske, bag den op indtil dejen slipper gryden

Tag gryden af varmen og lad dejen køle let af før æggene røres i ét ad gangen. Rør grundigt imellem hvert æg.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Kom dejen på en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt 24 ringe dej ud på en bageplade med bagepapir.

Bag vandbakkelserne i 20 min, der må ikke åbnes for ovndøren i de først 15 min, da de ellers vil falde sammen.

Lad kringlerne køle af, før de flækkes.

NUTELLACREME:

Pisk fløden tyk før nutellaen kommes i og der piskes til bløde toppe. Der må ikke piskes for meget ellers skiller cremen.

Kom cremen i en sprøjtepose og fyld de flækkede kringler.

Sigt lidt flormelis hen over før servering.

OBS: Skulle det ske (som det har for mig) at vandbakkelserne ikke vil hæve op, så bag dem yderligere 5 min, og de bliver sprøde små kringler istedet. Der bliver så kun 12 kringler i stedet, da de ikke kan flækkes og må lægges sammen to og to.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *