One Bite at a time

Syltede Rødbeder

Syltede rødbeder. Fantastisk tilbehør, der har lige den rigtige balance af surt og sødt. Det kræver ikke de store kræfter, men dog en smule tid og resultatet er tiden værd. Så få brugt rødbederne, der ikke lige kom i ovnen eller suppen, og kom dem på leverpostejen m.m.

SYLTEDE RØDBEDER

1 kg Rødbeder
1 spsk. Salt
6 dl. Eddike
300 g Sukker
1 spsk. Hel sort peber
2 Laurbærblade
5 Hele nelliker
1 Hel stang kanel
1 Hel stjerneanis

Skrub rødberne for jord og kog dem med skind i ca. 40-50 min, eller til en kniv let glider igennem.

Overhæld rødbeder med koldt vand for at stoppe kogningen og lad dem køle af.

Kog resten af ingredienserne til en lage over middelsvag varme i 20 min.

Gnub skindet af rødbederne mens de stadig er lune, så er det nemmere.

Skær rødbederne i enten skiver eller i mindre tern.

Kom dem på skoldede glas og hæld lagen over til kanten af glasene.

Opbevar de syltede rødbeder på køl.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *