One Bite at a time

Spiralsmåkager

Sneglesnoede søde og sprøde småkager med et bid af havtorn.

SPIRALSMÅKAGER
Ca. 20 stk.

Lys dej:
Kornene af 1/4 Vaniljestang
100 g Smør
60 g Sukker
2 Æggeblommer
1 tsk. Stødt frysetørret havtorn
1/4 tsk Bagepulver
1 Nip Salt
150 g Mel

Mørk dej:
Kornene af 1/4 Vaniljestang
100 g Smør
60 g Sukker
2 Æggeblommer
1 tsk. Stødt frysetørret havtorn
1/4 tsk. Bagepulver
1 Nip salt
120 g Mel
30 g Kakao

LYS DEJ:

Vaniljekorn, smør, sukker, æggeblommer og havtorn piskes grundigt sammen til en cremet masse.

Bagepulver, salt og mel sigtes i og foldes ind i dejen med en dejskraber.

Form dejen til en firkant, ca. 2-3 cm tyk.

Pak den ind i film og stil dejen på køl i mindst 1 time, gerne natten over, så den får lov til at udvikle sin smag.

MØRK DEJ:

Laves på samme måde som den lyse dej, blot med kakao tilsat sammen med melet.

SAMLING:

Tag de to deje ud af køleskabet og rul dem ud mellem to stykker bagepapir, drysset med lidt mel, til de har en tykkelse på 2 cm.

Placér de to deje ovenpå hinanden og rul dem til et rektangel, ca. 20x50cm.

Rul så dejen fra den korte side sammen til en snegl.

Pak rullen ind i film og stil den på køl i mindst 30 min.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Tag rullen ud og skær den i 1 cm tykke skiver.

Læg spiralerne på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i 15-17 min. til de er gyldne.

Småkagerne vil stadig være lidt bløde, når de lige kommer ud, men bliver sprøde efterhånden som de køler af.

OBS: Hvis man nu, som jeg, ikke altid er så ferm til at få en dej helt firkantet, og står med noget overskydende dej. Så kan man lave firkantede småkager af resterne. De bages på ligevis med spiralerne



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *