Saltet Chokoladekaramel

Saltet chokoladekaramel er noget af det farligste der endnu er kommet ud af mit køkken. Her får I to forskellige versioner, en med hvid chokolade og en med mælk. Fælles for begge versioner er fremgangsmetoden.

SALTET CHOKOLADEKARAMEL

HVID VERSION:
135 G HAKKET HVID CHOKOLADE
50 G SUKKER
140 G FLØDE
1 TSK. FLAGESALT

MÆLKE VERSION:
150 G HAKKET MÆLKECHOKOLADE
80 G SUKKER
150 G FLØDE
1 TSK FLAGESALT

Smelt sukker til karamel i en gryde over lav varme uden at røre i massen, da den ellers vil krystallisere. Men man kan ryste gryden let for at fordele sukkeret som ikke er smeltet, så det går hurtigere.

Når karamellen har en gylden ravfarve, tages gryden af varmen og fløden piskes i, det hele vil bruse op.

Så hældes karamellen over den hakkede chokolade. Lad det stå et øjeblik.

Den varme karamel vil smelte chokolade og så kan man røre det sammen til en glinsende masse.

Smag til med salt.

Opbevar chokoladekaramellen på skoldede glas i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *