Pasta alla Carbonara

En klassisker. En som jeg først er begyndt at værdsætte nu, hvor jeg er blevet bedre til at spise pasta og rent faktisk kan lide det. Og hvorfor skulle man ikke kunne lide pasta? Tja, åbenbart kun hvis man er lidt mærkelig, som mig.
Opskriften er hurtig at lave, når først alt er klar til brug, så tager det måske et kvarter-tyve minutter og så er der mad. Jeg har tilsat majs og ærter til den originale opskrift, bare for at få lidt flere grøntsager i retten… og lidt mere farve.

PASTA ALLA CARBONARA
4 PERS.

400 G PASTA
100 G BACON I TERN
1 LØG, FINTHAKKET
1 SPSK OLIVENOLIE
1 DL NOILLY PRAT ELLER ANDEN TØR HVIDVIN
1 DL FLØDE
1 ÆG
2 ÆGGEBLOMMER
1 TSK. PEBER
20 G REVET PARMESAN
20 G REVET PECORINO
2 DL FROSNE ÆRTER
2 DL FROSNE MAJS

Sæt pastaen over i spilkogende vand, der er salt som middelhavet, og kog den al dente.Et par minutter før pastaen er færdigkogt, tilsættes ærter og majs og de koges med.

Svits bacon og løg i olie på en pande til baconen tager farve og løgene er klare.

Tilsæt vin og fløde og lad det simre resten af tiden ved lav varme.

Pisk æggene sammen med parmesan, pecorino og sort peber; sæt det til side.

Når pasta, majs og ærter er færdige, tages gryden fra varmen, vandet hældes fra.

Æggemassen kommes ved og der røres godt i et par minutter. Varmen fra pastaen vil koge æggene og det begynder at tykne. (Men hvis man vil være helt sikker på at der ikke er salmonella, kan man sætte gryden over ved svag varme, mens man rører…eller bruge pasteuriserede æg)

Derefter tilsættes fløde/vin/bacon massen, som også vil koge æggene, og rigeligt med friskkværnet peber.

Server med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *