One Bite at a time

Påskekage med Lemon Curd

Frisk og dejlig syrlig variation af min Citronmåne, dog uden marcipan da en af påskegæsterne ikke kan tåle nødder. For ekstra syrlighed har jeg lagt kagen sammen med lemon curd og oppet antallet af citroner brugt.

PÅSKEKAGE MED LEMON CURD
Ca. 12-14 pers. 

Kage:
175 g Sukker
200 g Smør
3 Æg
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Natron
2 tsk. Vanillesukker
200 g Hvedemel
Revet skal og saft af 3 Økologiske citroner
2-3 spsk. Blå birkes

Fyld:
180g Lemon Curd

Glasur:
125 g Flormelis
Saft og revet skal af 2 øko. Citroner

Pynt:
Likøræg

KAGE:

Forvarm oven til 175 grader.

Beklæd en 26 cm springform med bagepapir og pensl bund og sider med smør.

Rør sukker og smør blødt og cremet.

Tilsæt æggene, ét af gangen og pisk grundigt imellem hvert.

Rør bagepulver, natron, vanillesukker og hvedemel i.

Hæld citronskal og citronsaft ved og pisk det godt sammen.

Til sidst tilsættes birkesfrø.

Hæld dejen i springformen og glat overfladen ud.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 35-40 min. eller til en nål kommer ren ud, når man stikker i midten af kagen. Der må ikke hænge dej ved.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen.

Flæk kagen og læg den sammen med lemon curd.

GLASUR:

Rør flormelis og citronsaft sammen til en glat glasur og hæld den ud over den afkølede kage.

Riv citronskal henover og pynt med likøræg.

Lad glasuren stivne før der skæres i kagen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *