One Bite at a time

“Påskeharer”

Jeg elsker flødeboller, om det er de helt klassiske med kokos eller om de har skum fyldt med forskellige smage, så er de dejlige at tage en ordentlig bid af. Jeg kan da også godt se at antallet af opskrifter på de søde sager vokser, så jeg tror at de får deres egen plads på forsiden af opskriftsindekset.

Nu er det jo snart påske, så her får I de sødeste små påskeharer, klar til at hoppe fra bordet og ned i jeres maver. De har en frisk smag af lime og sød hvid chokolade og med skønne ører og haler af marshmallows. De kræver lidt tid, men kan dog laves på en eftermiddag.  Har du ikke en silikoneform kan du lave flødebollerne på sædvanligvis, ved at overtrække dem.

“PÅSKEHARER”
15 stk.

Bunde:
85 g Odense marcipan

Chokoladeskaller:
150g Finthakket hvid chokolade

Skum:
50g Sukker
25 g Glykosesirup
25 g Limesaft (ca. 2 limes)
40g Past. æggehvider
1 spsk. Sukker

Pynt:
10 g Hvid chokolade
23 Hvide mini marshmallows
Lyserød pastafarve
Sort madtusch eller 10 g Mørk chokolade

BUNDE:

Forvarm ovnen til 200 grader.

Rul marcipanen ud på et bord drysset med lidt flormelis, så marcipanen ikke hænger fast. Rul den tyndt, ca. 2-3mm i tykkelse.

Udstik bundene med en rund udstikker på ca. 5 cm i dia.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 3-5 min.

Tag dem ud og lad bundene køle helt af.

CHOKOLADESKALLER:

2/3 af den hakkede hvide chokolade smeltes over vandbad. Når der kun er få klumper tilbage af chokoladen, der ikke helt er smeltet, tages skålen af varmen og den resterende 1/3 røres i med en dejskraber til massen er helt glat.

Pensl 15 halvkugler på 5 cm i diameter i en silikoneform med chokoladen.

Stil formen på køl til chokoladen har sat sig.

SKUM:

Kom sukker, glykosesirup og limesaft i en tykbundet gryde, hav et sukker/digitalt termometer ved siden af.

Rør ingredienserna sammen til sukkeret smelter. Temperaturen skal nå op på præcis 117 grader, og det kan gå hurtigt, så stå klar ved siden af.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt 1 spsk. sukker, og pisk videre til skummet er blankt.

Når siruppen er klar, hældes den i en tynd stråle ned i æggehviderne, mens du pisker der ud ad på en mellem hastighed.

Derefter skrues hastigheden op til max og der piskes i 5-6 minutter.

Skummet kommes i en sprøjtepose og fyldes i chokoladeskallerne. Overfladen glattes ud.

Læg marcipanbundene ovenpå og tryk dem let ned i skummet så de sidder fast, her er det en god idé´hvis bundene er lidt mindre end formen.

Stil formen på frys i 1 time så er de nemmere at få ud af formen uden at gå i stykker. (Tip: Flødeboller kan sagtens fryses, de skal bare stå i køleskabet til de er tøet op…så lever de længere og kan laves længere tid i forvejen, hvis de skal bruges til fest 😉 )

PYNT:
Smelt den hvide chokolade, den skal bruges som “lim” til ører og hale.

Klip 15 marshmallows over på skrå, så du får to ører til hver hare.

Klip de sidste 8 marshmallows over på midten så får du en lille hale til hver hare,

Pensl ørerne og halerne med lidt “lim” og sæt dem fast på haren.

Farv resten af chokoladen med lidt lyserød pastafarve, så kan du duppe små næser på med enden af en pensel.

Til sidst males øjne på. Har du madtuscher kan de bruges, ellers så smelt mørk chokolade og gentag samme process som med næsen.

Stil på køl indtil de skal spises.

God Påske!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *