One Bite at a time

Mint Chokoladeis

Min absolut yndlingsis. Kan jeg få denne is hos diverse ispushere, så vælger jeg den altid og nu har jeg så lavet min egen version.

MINT CHOKOLADEIS

250 g Sødmælk
150 g Sukker
500 g Fløde
1 nip Salt
1 bk. Mynte á 20 g, giver ca. 70-80 Blade
100 g Æggeblommer, stuetemperatur
125 g Hakket mørk chokolade, gerne en 70-80%

Skyl og tør myntebladene.

Kom sødmælk, sukker, 250 g fløde, salt og mynteblade i en gryde og varm op under omrøring til væsken damper uden at koge og sukkeret er opløst.

Mas bladene med piskeriset en gang imellem, så smagen trækker ud i mælken, den bliver den fineste lysegrønne farve.

Tag gryden fra varmen og lad væsken stå 1 time på køkkenbordet.

Kom æggeblommerne i en skål  og pisk dem sammen.

Sigt bladene fra mintvæsken, smid dem ud, og varm væsken op igen.

Hæld den lune væske ned i æggeblommerne i en tynd stråle, mens du pisker kraftigt, ellers kan blommerne blive til røræg.

Kom mintvæsken tilbage i gryden under konstant omrøring, indtil den er 77-80 grader varm eller den dækker bagsiden af en ske.

Kom den resterende fløde i en skål med sigten over.

Sigt den varme væske ned i fløden og rør dem sammen.

Sæt skålen i et isbad og bliv ved med at røre indtil væsken er kølet af.

Dæk skålen til og stil den på køl til dagen efter.

Kør massen på ismaskine i ca. 30-40 min, lige før den er færdig kommer du den hakkede chokolade i.

Du kan vælge at spise isen med det samme, men jeg synes altid at den har godt af at komme et par timer i fryseren.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *