One Bite at a time

Lyskrydskage

En saftig kage i sjove farver, den tager noget tid at lave, men er det værd når man skærer igennem den første gang. Den er ikke for sød og den mørke ganache giver et godt modspil til det syrlige fyld. Kan farves som du ønsker det, her valgte jeg at farve den i lyskrydsstil. Jeg har ændret i opskriften, så den røde farve skulle blive kraftigere end på billedet, knap så lyserød.

LYSKRYDSKAGE
10-12 pers.

Kage:
300 g Smør
275 g Sukker
6 M/L Æg
300 g Revet marcipan
250 ml Mælk
350 g Hvedemel
3 tsk.  Bagepulver
2 tsk. Grøn frugtfarve
2 tsk. Gul frugtfarve
3 tsk. Rød frugtfarve

Hindbærcurd:
150 g Hindbær
50 g Æggeblommer
60 g Smør
95 g Sukker
1-2 tsk Citronsaft

Ganache:
170 g Mørk chokolade, 70%
170 g Piskefløde
15 g Smør
10 g Honning

KAGE:

Forvarm ovnen til 175 grader.

Smør og beklæd tre 20 cm springforme med bagepapir. (Har man kun én form, bages der af tre omgange med nyt bagepapir hver gang.)

Pisk smør og sukker lyst og luftigt.

Pisk æggene i ét af gangen.

Tilsæt marcipan og mælk og rør massen glat.

Fold mel og bagepulver i dejen med en spatel.

Fordel dejen i tre skåle, (ca. 598 g dej per skål)

Kom frugtfarverne i hver sin skål dej og fold den ind i dejen.

Fordel dejene i springformene, glat overfladen og bag kagerne i 30-35 minutter eller til en tandstikker kommer ren ud, når den stikkes i kagen.

Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af i formen i 5 minutter før de vendes ud på en rist og køles helt af før samling.

HINDBÆRCURD:

Kom alle ingredienserne i en varmeresistent skål og kog dem op under omrøring over vandbad.

Kog i 8-10 minutter, til curden begynder at tykne.

Hæld den på et skoldet glas og lad den køle helt af ved stuetemperatur, curden vil fortsætte med at tykne under afkøling.

GANACHE:

Hak chokoladen groft og kom den i en skål dammen med smør og honning.

Bring fløden i kog og hæld den over chokoladen, lad det stå et par minutter, den varme fløde vil smelte chokoladen.

Rør massen glat og skinnende, kom den i en sprøjtepose.

Lad ganachen køle helt af.

SAMLING:

Start med at placere fire strimler af bagepapir i en firkant på et fad.

Læg den grønne bund ovenpå og sprøjt en tynd ring ganache på kanten af kagen, det vil stoppe hindbærcurden fra at flyde ud over kanten.

Fordel tre spsk. curd på bunden.

Læg den gule bund ovenpå og gentag trinene med ganache og curd, afslut med den rød bund.

Kom resten af ganachen på siderne og toppen af kagen og smør den ud i et tyndt lag.

Pynt eventuelt med et mønster af glasur, man kan også vælge at pynte kagen med hakkede nødder eller krymmel.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *