Kyllingeleverpostej m. Æble og Bacon

Et lettere alternativ til leverpostej lavet på svinelever og hakket spæk. Yderst lækker med syltede rødebeder på toppen, samt stegt bacon. Og så er den nem, som der jo helst skal være når man laver julefrokostretter til mange.

KYLLINGELEVERPOSTEJ M. ÆBLE OG BACON
1 STOR FORM

300 G KYLLINGLEVER
2 ÆG
2 DL FLØDE
60 G BACON
1 LILLE LØG
1 LILLE ÆBLE
1 TSK. ROSMARIN
1 TSK. TIMIAN
½ TSK ALLEHÅNDE
½ TSK. NELLIKE
PEBER
½-1 SPSK. SALT

Forvarm ovne til 180 grader.

Bruger du tørret rosmarin og timian, skal det stødes i morter for ikke at være for hårdt.

Blend æg, fløde, bacon, løg, æble, rosmarin, timian, allehånde, nellike til en homogen masse.

Tilsæt leveren og blend det godt sammen.

For at teste hvor meget salt man vil have i, når nu der også er bacon, så start med ½ spsk. Steg en lille klat til en frikadelle på en pande og smage den til efter det, hvis der skal mere salt i.

Kom massen i en smurt form og bag den midt i ovnen i ca. 1 time 15 min.

Når der er gået 1 time, stikker du en kniv ned i midten og føles den rygende varm, når du trykker den flade side let mod læberne, er den færdig. Ellers giv den 10-15 min mere.

OBS. Du kan også vælge at bage leverpostejen i mindre forme, så skal den have det kortere i ovnen. 30 minutter er dog minimum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *