Krydret Oksepie

Denne ret er god på en kold dag, for den varmer en helt igennem, især hvis man glemmer at puste på maden før man spiser.  Den er et spin på den klassiske cottage pie, som er oksekødsudgaven af Shepherd’s Pie (lam), jeg har bare tilsat lidt andre krydderier og den er knap så “våd”…

KRYDRET OKSEPIE
2-4 PERS.

KARTOFFELMOS:
4 BAGEKARTOFLER
3-5 TSK. FROMAGE FRAIS
“RIGELIG” SMØR

Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker, kog dem i letsaltet vand i ca. 20 min til de er møre.

Mos kartoflerne og bland fromage frais i til det har en passende konsistens (det skal kunne smøres ud over kødsaucen) og smag til med smør, salt og peber.

KØDSAUCE:
3 GULERØDDER
2 STILKE BLADSELLERI
2 LØG
2 FED HVIDLØG
1-2 TSK. STØDT KORIANDER
½-1 TSK. SPIDSKOMMEN
1 TSK. GARAM MASALA
1 STOR DÅSE TOMATPURÉ (140G)
500 G HAKKET OKSEKØD
SALT OG PEBER

Skræl og hak gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg i mindre stykker.

Svits grøntsagerne i olivenolie i 3-4 min til løgene er gennemsigtige, krydr med salt, peber, garam masala, koriander og spidskommen.

Tilsæt tomatpuré og brun derefter kødet deri.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Kom kødsaucen i et højkantet, ildfast fad og smør kartoffelmosen hen over. Afslut med et par klatter smør.

Bag pien i 30 min.

OBS. Pien kan med fordel laves i en stor portion og så fryses i individuelle portioner inden turen i ovnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *