One Bite at a time

Koldskålscheesecake med Karamel

Lækker, sprød, sød, salt og syrlig cheesecake der ikke har brug for en ovn for at blive til. Derimod er der godt med flødeæst, husblas og chokolade og så knasende sprøde puffede ris.

KOLDSKÅLSCHEESECAKE MED KARAMEL
10-12 pers.

Bund:
70 g Puffede Ris, så som rice kripies eller andet.
145 g Hakket mælkechokolade
45 g Smør

Karamellag:
1 Dåse Tørsleff Karameliseret Mælk
30 g Smør
50 g Brun Farin
Lidt flagesalt

Cheesecakelag:
Saften af 1 Citron
3 Blade husblas
300g Philadelphia flødeost
40 g Flormelis
Kornene af ½ stang vanilje
1½ dl Piskefløde
1½ dl Kærnemælk

BUND:

Start med at beklæde en 18 cm springform med sølvpapir i bunden. Siderne beklædes med kageplast eller et vasket plastikchartek der er klippet til. Det gør detnemmere at få kagen ud af formen.

Smelt chokoladen sammen med smørret og rør det sammen til en glinsende masse.

Blande de puffede ris i og sørg for at de alle bliver dækket.

Bred massen ud over bunden af springformen og et par cm. op ad siderne så det danner en slags tærtebund, den vil holde på karamellenog bunden af cheesecaken så de ikke glider fra hinanden.

Stil bunden på køl indtil chokoladen er størknet.

KARAMEL:

Smelt smør og farin i en gryde ved jævn varme.

Tilsæt den karameliserede mælk og kog massen op under omrøring med et piskeris til den begynder at boble.

Sæt æggegækkeren på 4 min og bliv ved med at røre, især i siderne da karamellen kan brænde fast. Den vil tykne og når uret ringer, fjernes gryden fra varmen og den får lov til at køle af. Når massen ikke bobler længere, burde man kunne lave et spor med en ske igennem den og bunden af gryden vil kunne ses.

Fordel massen over den størknede bund og bank formen let mod bordet, så evt. lufthuller fjernes.

Drys lidt salt over toppen af karamellen.

Sæt kagen på køl i mindst en time, så karamellen kan størkne og køle af.

CHEESECAKE:

Udblød husblassen i koldt vand i 10 min.

Varm citronsaften op, knug vandet ud af husblassen og smelt det i saften. Kom blandingen i en skål og stil den til side, væsken køles af til den er lillefingervarm.

Rør flødeosten cremet med et alm. piskeris.

Tilsæt vanilje og flormelis.

Kom kærnemælken og fløden i, lidt ad gangen og pisk det godt sammen

Tilsidst røres citronsaften med husblas i, den tilføres ostemassen i en tynd stråle under omrøring.

Fordel massen over karamellen, den vil gå op over den sprøde bund og dække hele kagen.

Stil cheesecaken på køl i mindst et par timer, gerne natten over, til ostemassen er størknet helt.

Velbekommen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *