One Bite at a time

Karameltærte med Peanuts

Der sker ikke så meget i det lille køkken for tiden. Både fordi det er sværere at få et godt lys på billederne med et kæmpe stillads på begge sider af lejligheden, men også fordi bagelysten er ved at geare op til til December måned.
I år kommer der nemlig en adventskalender, med start selvfølgelig den 1. Søndag i advent. 🎄🎁

Indtil da kommer der lige en forsmag med en kage der ikke skal bages.Den kan beskrives som Snickers-agtig og godt med salt…karamel.

KARAMELTÆRTE MED PEANUTS
10-12 pers.

Bund:
250g Oreos
75g Smør

Karamel- og Peanutlag:
1 Dåse Tørsleff Karameliseret Mælk
25 g Smør
50 g Sukker
1 spsk. Flagesalt
100 g Saltede peanuts

Chokoladelag:
150g Mælkechokolade
25 g Smør
Flagesalt

BUND:

Blend Oreos til smulder.

Smelt smørret og blend de to ting sammen.

Pres massen ud i bunden af en aflang tærteform med løs bund (gerne tinblik) og godt op ad siderne så det danner en tærtebund. Stil formen på køl til bunden er stivnet.

KARAMEL- OG PEANUTLAG:

Smelt smør og sukker i en gryde ved jævn varme.

Tilsæt den karameliserede mælk og kog massen op under omrøring med et piskeris til den begynder at boble.

Sæt æggegækkeren på 5 min og bliv ved med at røre, især i siderne da karamellen kan brænde fast. Den vil tykne og når uret ringer, fjernes gryden fra varmen og den får lov til at køle af. Når massen ikke bobler længere, burde man kunne lave et spor med en ske igennem den og bunden af gryden vil kunne ses.

Rør salt i.

Hæld peanuts ud over tærtebunden i et jævnt lag.

Fordel massen over den størknede bund og peanuts og bank formen let mod bordet, så evt. lufthuller fjernes.

Sæt kagen på køl i mindst en time, så karamellen kan størkne og køle af.

CHOKOLADELAG:

Hak chokoladen fint og smelt det sammen med smørret.

Smør det ud over karamellen og drys med store flager af salt.

Sæt på køl til chokoladen er størknet.

Løsn forsigtigt tærten fra formen og servér.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *