One Bite at a time

Karamelliseret Æblekage

Let og lækker kage der smager friskt af æbler og dufter af karamel og kanel. Danskvandet i opskriften giver kagen en luftig krumme og de fineste små lufthuller på overfladen.

KARAMELLISERET ÆBLEKAGE
10 pers.

175 g Blødt smør
75 g Sukker
75 g Brun farin
3 Æg
175 g Mel
1 1/2 tsk. Bagepulver
2 tsk. Vaniljesukker
2 tsk. Kanel
1/2 tsk. Fint salt
3 Syrlige æbler, skrællet og revet
2 spsk. Danskvand

Smør og beklæd en 26 cm springform med bagepapir.

Tænd ovnen på 175 grader.

Pisk smør, sukker og brun farin cremet.

Rør æggene i, ét af gangen.

Bland mel, bagepulver, vanilje sukker, kanel og salt i en skål, sigt det ned i æggemassen og rør det godt sammen.

Fold de revede æbler roligt ind i dejen med en dejskraber.

Tilsæt tilsidst danskvandet og hæld dejen i springformen.

Udjævn dejen så overfladen er plan.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 35 min eller til en tændstikker kommer ren ud.

Lad kagen køle helt af i formen, sigt lidt flormelis hen over og server evt. med letpisket flødeskum.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *