Kakaolagkagebunde

Er du til klassiske tynde chokoladebunde i din lagkage så brug denne opskrift.
Opskriften giver enten en alm. bageplade fuld, hvorefter den kan skæres ud som det passer til kagen…. eller du kan vælge at komme den færdige dej på en sprøjtepose og sprøjte runde bunde ud. Der er nok dej til 4 runde bunde af ca. 18 cm i diameter.

KAKAOLAGKAGEBUNDE
4 L ÆG
120G SUKKER
60 G HVEDEMEL
60 G KARTOFFELMEL
1/2 TSK. BAGEPULVER
30 G KAKAOPULVER

Pisk æg og sukker i 10 min ved høj hastighed, lettest i en køkkenmaskine, til en tyk og luftig creme.

Imens forvarmes ovnen til 180 grader.

Beklæd en alm. bageplade med bagepapir.

Bland mel, kartoffelmel, kakao og bagepulver sammen.

Sigt blandingen ned i æggesnapsen og vend dem forsigtigt sammen.

Fordel dejen på bagepladen og spred den ud til kanten… eller sprøjt den ud i runde bunde.

Bag bunden midt i ovnen i 8-10 min. den skal springe tilbage når man trykker let på midten og være gennembagt.

Tag bunden ud, drys dem med sukker, læg et nyt stykke bagepapir og et rent viskestykke over og vend bunden i vejret. Fjern bagepladen og lad dem køle helt af.

Man kan fjerne bagepapiret nemt ved at rive striber af papiret af ad gangen, så rives der ikke huller i bunden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *