One Bite at a time

Jordbær med Flødelagkage

Søde jordbær med lækker fuldfed fløde. Bør nydes mens de danske jordbærstadig er til at få.
Jeg blev ikke helt tilfreds med udseendet, men elskede smagen. Næste gang jeg kaster mig over denne kage, skal der måske kun laves én kakao bund…eller måske skal den have en helt anden farve, for det var trods alt godt med lidt ekstra kagebund til at bryde igennem den bløde mousse. Men indtil videre kommer den første udgave af kagen her.

JORDBÆR MED FLØDELAGKAGE
8-10 pers.

Mousse:
5 ½ dl. Piskefløde
6 Blade husblas
85 g Flormelis
Kornene af 1 stang vanilje
4 Past. Æggeblommer

Kakao Bund:
2 L Æg
60g Sukker
30 g Hvedemel
30 g Kartoffelmel
1/4 tsk. Bagepulver
15 g Kakaopulver

Pynt:
Friske Jordbær og Blåbær (10 Jordbær af næsten ens størrelse skal bruges i selve kagen.
Små marengs
Spiselige blomster
Hasselnøddekrokant (kan fås i de fleste supermarkeder)
Glace af: 2 tsk. Hindbærmarmelade rørt op med vand og varmet op.

MOUSSE:

Start med moussen, så den kan nå at sætte sig lidt inden brug.

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.

Varm ½ dl. fløde op til kogepunktet.

Knug vandet ud af husblassen og smelt den i fløden. Hæld blandingen i en lav skål og stil den på køl til massen lige akkurat er lillefingervarm.

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en kniv.

Pisk flormelis, vaniljekorn og og æggeblommer lyst og luftigt.

Pisk resten af fløden til stift skum.

Tilsæt fløden med husblas i en tynd stråle til æggesnapsen.

Fold hurtigt, men forsigtigt, æggesnapsen ind i flødeskummet.

Kom moussen i en sprøjtepose og læg den på køl, mens kakaobundene laves.

KAKAOBUNDE:

Pisk æg og sukker i 10 min ved høj hastighed, lettest i en køkkenmaskine, til en tyk og luftig creme.

Imens forvarmes ovnen til 180 grader.

Tegn to cirkler på 18 cm i dia. på et stykke bagepapir.

Bland mel, kartoffelmel, kakao og bagepulver sammen.

Sigt blandingen ned i æggesnapsen og vend dem forsigtigt sammen.

Kom dejen i en spøjtepose og sprøjt cirkler, 18cm. i dia. ud på en bageplade med bagepapir.

Bag bunden midt i ovnen i 8-10 min. den skal springe tilbage når man trykker let på midten og være gennembagt.

Tag bundene ud, drys dem med sukker, læg et nyt stykke bagepapir og et rent viskestykke over og vend bunden i vejret. Fjern bagepladen og lad dem køle helt af.

Man kan fjerne bagepapiret nemt ved at rive striber af papiret af ad gangen, så rives der ikke huller i bunden.

SAMLING:

Tag en 18 cm. springform, beklæd bunden med bagepapir og siderne med et vasket og tilklippet plastiskchartek. (Det må gerne gå højt op over formens kanter, og kan genbruges til fremtidige kager.)

Smør bundene med et par tsk. salt lakridssirup og læg den første ned i formen.

Vask og skær de 10 jordbær i halve.

Pensl de skårne sider af bærrene med hindbærglacen.

Placer dem på bunden med den skårne side ud mod formens sider.

Tag flødemoussen ud af køleskabet og sprøjt et lag ovenpå bunden, lad den dække jordbærrene helt.

Læg den anden bund ovenpå og pres let ned, så den lukker nogenlunde tæt til.

Sprøjt resten af moussen ovenpå.

Glat toppen af moussen ud og stil kagen på køl til den er helt stivnet. Gerne natten over.

PYNT:

Vask og skær jordbær i halve og kvarte stykker

Pensl jordbærstykkerne med marmeladeblandingen, det forsejler bærrerne og de tørrer ikke ud så let.

Vask de spiselige blomster, hvis de skal på.

Fjern forsigtig, ved at føre en skarp kniv mellem plastikchartek og kage, plastiskken fra kagen. Glat eventuelt siderne med en varm, våd ske. Så sidder moussen ikke fast på skeen.

Pynt kagen med jordbær, blåbær, marengs, nøddekrokant og blomster.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *