Ismuffin med Jordbærsorbet og Mynteis

En vild lækker portionsis-dessert med en let eftersmag af mynte, der ikke overdøver resten af kagen. Makronerne tilføjer en dejlig knasen og sprødhed til den fløjlsbløde is.

ISMUFFINS MED JORBÆRSORBET OG MYNTEIS
12 SERVINGS

MYNTEIS:
2 ÆGGEBLOMMER
20 G FLORMELIS
1 1/2 DL. FLØDE
15 BLADE MYNTE
KORNENE AF 1/4 VANILJESTANG

Vask og skær myntebladene i tynde strimler. Læg bladene i skål sammen med fløden og lad den stå i køleskabet natten over, så fløden kan trække smagen ud af bladene.

For en muffinsform med papirforme.

Læg en makron i bunden af hver form.

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.

Sigt bladene fra fløden.

Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn lyst, tykt og skummende.

Pisk fløden til skum og fold forsigtigt æggesnapsen i.

Fordel massen i muffinsformene over makronerne og glat overfladen ud.

Dæk formen med et stykke film og ovenpå et stykke stanniol og sæt den i fryseren i mindst 4 timer mere, gerne natten over.

JORDBÆRSORBET:
250 G JORDBÆR
125 G SUKKER
SAFT AF 1/4 APPELSIN

12 MAKRONER
LAKRIDSPULVER

Hak jordbærrene groft og kom dem i en gryde samme med sukker og appelsinsaften.

Lad det koge ved svag varm i 20 min. og rør en gang imellem indtil bærrene afgiver saft og bliver bløde, næsten mosede.

Blend massen og si den, så kerner og ublendede frugttrevler fjernes.

Stil den på køl.

Når massen er kølet af, kom den i en ismaskine i 20-30 min.

Fordel sorbeten over pebermynteisen og glat overfladen. Forsegl formen igen og kom den i fryseren i mindst 4 timer mere.

Når ismuffinsne skal bruges tages de bare direkte ud af fryseren og serveres uden papirsform og drysset med en lille smule lakrids på toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *