One Bite at a time

Ingefærkager (Gingerbread cookies)

Og småkagerne fortsætter. I år besluttede min venininde og jeg at vi gerne ville prøve at lave Gingerbread. Så der blev søgt og søgt efter en god opskrift indtil vi fandt en, på engelsk selvfølgelig, og med kopmål, som bare ikke gjorde det nemmere. Opskriften her er gengivet i gram, så dem der ikke ejer sådanne kopmål kan være med.
Gingerbread eller ingefærkager som vi ville kalde dem, har som mange andre småkager en lang historie bag dem…eller det har navnet i hvert fald og man finder allerede betegnelsen i middelalderen, men blev muligvis først associeret med kager i 1500-tallet og har været populære lige siden.
Saml ungerne, giv dem nogle udstikkere og lad dem gå amok og så vil de sikkert gerne hjælpe med at spise dem.

INGEFÆRKAGER (GINGERBREAD COOKIES)
Mange 🙂

470 g Mel
1½ tsk. Bagepulver
3/4 tsk. Natron
1 Knivspids salt
1 spsk. Stødt ingefær
2 tsk. Stødt kanel
1/4 tsk. Stødt nellike
90 g Smør
155 g Brun farin
1 Æg
110 g Rørsukkersirup
1 Stang vanilje
Revet skræl af ½ økologisk citron
ca. 150 g Flormelis
Vand + Frugtfarve

Bland mel, bagepulver, natron, salt, ingefær, kanel og nelliker i en skål til krydderierne er godt fordelt og sæt det til side.

I en anden skål piskes blødgjort smør, brun farin og ægget sammen til en cremet masse.

Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud, tilsæt vaniljekorn, rørsukkersirup og citronskræl til farinmassen og pisk igen til det hele er blandet godt sammen.

Rør gradvist de tørre ingredienser i og bland til en sammenhængende og forholdsvis glat dej.

Del dejen i to kugler, kom dem i hver sin frysepose og tryk dem flade.

Sæt dejen på køl i nogle timer, gerne natten over. Dejen kan opbevares i køleskab i op til fire dage, så man kan sagtens lave den forvejen og undgå småkagestress. Når den skal bruges, tages dejen ud noget tid før og varmes op til stuetemperatur, så den er til at arbejde med.

Forvarm ovnen til 190 grader.

Klargør bagepladerne med bagepapir.

Tag dejen ud af posen og rul kuglerne ud på en bordplade drysset med mel, kom også lidt mel på toppen af dejen og på kagerullen, dejen skal ende med at være ca. ½ cm tyk.

Så er det bare at gå i gang med udstikkerne indtil man ikke har mere dej tilbage.

Læg kagerne på bagepladerne med et par centimeter imellem hver og bag dem, en plade ad gangen, i 7-10 min, alt efter hvor bløde man vil have dem. Jeg bagte nogle i 7 minutter og nogle i 8, mums til begge.

Tag kagerne ud af ovnen, lad den køle let af på bagepladen og flyt dem over på en rist, når de er blevet lidt fastere.

Lad dem køle helt af før de pyntes, her brugte jeg en tyk glasur lavet af flormelis og nok vand og frugtfarve til at det ikke er for flydende.

Man kan også lave en royal icing af flormelis og æggehvide, den er fastere end en almindelig glasur med vand.



2 thoughts on “Ingefærkager (Gingerbread cookies)”

  • det er lidt underligt, men når man søger på gingerbread så er 90% af det man finder Honningkager, hvilket jo ikke giver nogen mening når man ved hvad ginger er.

  • Jeg tror det måske har noget med tradioner at gøre. Her i Danmark kalder vi det for honningkager, også fordi vi før i tiden har brugt honning mere end sirup. Mens der er tradition for at kalde dem gingerbread i engelsk talende lande.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *