One Bite at a time

Hyldebærkage

En lækker kage, der ikke er for sød. Den bliver endnu bedre, hvis du hælder et par teske sirup hen over dit stykke kage lige før du spiser det.
Hyldebærrene i kagen er ikke farlige spise, da de bliver bagt længere end 20 min, som er råddet for behandlingen af rå hyldebær.
Rå hyldebær skal som regel koge eller bage i mindst 20 min, for at neutralisere den lille mængde toxin der findes naturligt i bærrene. Spis aldrig bærrene rå.

HYLDEBÆRKAGE
Ca. 10-12 pers.

Kage:
175 g Blødt smør
200 g Sukker
60 g Revet marcipan
250 g Mel
2 1/2 tsk. Bagepulver
1/2 tsk. Salt
4 M/L Æg
Revet skræl af 1 øko. Citron
2-3 spsk. Citronsaft
170 g Hyldebær
4 spsk. Hyldebærsirup

Glasur:
50 g Flormelis
3 spsk. Hyldebærsirup

KAGE:

Forvarm ovnen til 175 grader.

Smør en 20 cm springform og beklæd den med bagepapir på bunden og siderne.

Pisk sukker, smør og marcipan lyst og cremet.

Rør æggene i ét af gangen, pisk lidt af melet i til sidst for at undgå at cremen skiller.

Tilsæt citronskrællen og rør det godt sammen.

Bland resten af melet, bagepulver og salt sammen og fold det i æggecremen med en dejskraber.

Hæld citronsaften i og rør dejen til en blød konsistens.

Fold forsigtigt 3/4 af hyldebærrene i dejen og fordel den i formen, glat overfladen ud og drys den sidste 1/4 bær ud på toppen.

Bag kagen i 50-60 min, eller til en tandstikker kommer ren ud, når den stikkes i kagen.

Prik straks en masse huller i kagen og hæld de 4 spsk. sirup henover, så den kan sive ned i kagen, men den køler af.

GLASUR:

Rør flormelis og sirup sammen og fordel den over den kolde kage.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *