One Bite at a time

Honningkage med Creme

Jeg elsker honningkage. Punktum.
Og den hører sig julen til, men jeg har efterhånden afprøvet en del opskrifter, for det meste på honningkagehjerter der har været knap så vellykkede. Så i år besluttede jeg mig for at det skulle være skærekagens tur. Og det gik straks meget bedre, denne kage er bare fantastisk lækker og så med creme i midten.
Opbevar kagen i en lufttæt beholder og køligt, gerne i køleskab, den skal bare tages ud en 30 min før servering så kagen ikke er for kold og cremen ikke er for hård. Så kan den holde sig længe.

HONNINGKAGE MED CREME
12-16 pers. 

Kage:
250 g Honning
65 g Brun farin
2 M/L Æg
1/2 dl. Kold kaffe
Saft af 1/2 Appelsin
250 g Mel
1 tsk. Kanel
1/2 tsk. Ingefær
1/2 tsk. Kardemomme
1/4 tsk. Stødt nellike
1 tsk. Natron
1/2 tsk. Hjortetaksalt

Creme:
125 g Blødt smør
90 g Flormelis
1 Past. Æggeblomme
Kornene af 1/3 vaniljestang
Marmelade:Abrikos, Jordbær, Hindbær etc.
200 g Smeltet mørk chokolade

KAGE:

Forvarm ovnen til 165 grader.

Beklæd en ca. 18x27cm bageform med bagepapir.

Varm honning og farin op i en gryde under omrøring til sukkeret er smeltet. Lad det køle af til lillefinger varmt.

Pisk æggene i den afkølede honningmasse sammen med kaffen og appelsinsaften.

Bland mel, kanel, ingefær, kardemomme, nellike, natron og hjortetaksalt i en skål.

Sigt melblandingen i “æggesnapsen” og vend det stille og roligt sammen med en dejskraber.

Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen i 25-30min. Test om kagen er færdig med en tandstikker, den skal komme ren ud.

Lad honningkagen køle af 5 min i formen, før den vendes ud på køkkenbordet og køles helt af.

CREME:

Rør vaniljekornene ud i smørret med en elpisker.

Tilsæt flormelis og pisk massen lys og luftig.

Kom æggeblommen og rør cremen lækker og blød.

SAMLING:

Flæk kagen på langs og smør cremen ud over bunden, marmeladen på den øverste bund, som lavede du en sandwich.

Læg bundene sammen og skær siderne til. Lad kagen stå på køl i 1 times tid, så cremen kan sætte sig.

Fordel den smeltede mørke chokolade over kagens top og sider og lad den størkne på køl før kagen skæres ud.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *