Hjemmelavet “Nutella”

Det er blevet den 2. Søndag i Advent og i dag får I en opskrift på hjemmelavet nutella. Med afsæt i forskellige opskrifter rundt omkring på nettet har jeg mixet mit eget chokolade-nøddesmør. Den har en kraftigere og mere nøddeagtig smag end rigtig nutella, så forvent ikke at den smager præcis sådan. Men åh, den smager godt, især på en lille kiks eller på en ske, hvis der ikke lige er kiks i nærheden. Opskriften er nem at gå til, men I skal nok ikke være for meget forkølet, da næsen spiller en stor rolle i fremgangen.

Las os kaste os over det.

HJEMMELAVET “NUTELLA”
CA. 400 G

200 G HASSELNØDDEKERNER
35 G MÆLKECHOKOLADE
60 G MØRK CHOKOLADE
40 G FLORMELIS
KORNENE AF ½ STANG VANILJE.
1 1/4 TSK. FLAGESALT
1 1/4 DL. KOGT VAND, DER ER AFKØLET TIL CA. 60 GRADER.

Tænd ovnen på 180 grader og bred hasselnøddekernerne ud over en bageplade med bagepapir.

Rist kernerne midt i ovnen i ca. 10-15 min til de begynder at dufte, hinderne krakelerer og selve kernen bliver gyldenbrun.

Tag den ud af ovnen og hæld dem over på et rent viskestykke og lad dem køle af i 5 min.

Gnid hinderne af hasselnødderne, det gør ikke noget hvis der sidder en lille smule tilbage. Men så meget som muligt må gerne fjernes.

Kom nødderne i en blender og kør maskinen i 5-10 min, alt efter hvor kraftig motoren er. Nødderne skal blendes til de bliver en lind creme, så et godt stykke tid længere end hvis I lavede hasselnøddemel. Olien i nødderne vil trække ud, jo længere tid der blendes og gøre melet til en creme.

Tilsæt de øvrige ingredienser og blend indtil det hele er en lækker “nutella”. Cremet og blød.

Kom nutellaen på rene, skoldede glas.

Den kan holde sig i et par uger…hvis den altså får lov at stå i fred så længe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *