One Bite at a time

Gulerodscupcakes med Flødeostecreme

Har man gulerødder liggende og ikke lige nogle ideer til hvordan de skal bruges, så er et godt forslag altid gulerodsmuffins eller gulerodsbrød. Denne gang blev det til muffins, men der kommer også en opskrift på brød, da jeg havde en masse gulerødder som skulle bruges inden påskeferien er slut.
De små minimuffins er lige tilpas som hapsere og med en creme af flormelis og flødeost får man også et dejligt syrligt tilskud.

GULERODSCUPCAKES MED FLØDEOSTECREME
Ca. 40 stk. 

Cupcakes:
100g Brun farin
160g Smør
2 Æg
235g Hvedemel
1/2 tsk. Natron
1/2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Stødt kanel
Revet skal af 1 appelsin
1 Nip salt
200g Revet gulerødder
50g Hakkede hasselnødder

Flødeostecreme:
100 g Flødeost
75 g Blødt smør
150 g Flormelis

CUPCAKES:

Forvarm ovnen til 200 grader.

Smelt smør og rør det sammen med brun farin.

Tilsæt æggene, ét ad gangen, pisk til en cremet masse.

Rør mel, natron, bagepulver, kanel, revet appelsinskal og salt  i æggemassen.

Fold gulerødder og hakkede hasselnødder i dejen og kom den i en sprøjtepose, det gør det nemmere at fordele dejen i muffinsforme.

Fyld formene 3/4, så buer de lige op over kanten, når de er bagt.

Bag dem midt i ovnen i 12-14 min.

FLØDEOSTECREME:

Pisk smør og flormelis til grov rasp, tilsæt flødeost og pisk den cremet i 3-4 min.

Fordel cremen på kagerne. Pynt med krymmel.

OBS: Opskriften passer også til 12 store muffins. Da skal der til cremen bruges: 125 g Flødeost og 250 g Flormelis.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *