One Bite at a time

Fransk Nougat med Lakrids

Jeg er ikke den store fan af marcipankonfekt, men kan til nød godt spise et stykke nu og da. Så når julen nærmer sig, prøver jeg ofte nye opskrifter med konfekt af.
Fransk nougat er noget jeg gerne har villet prøvet at lave et stykke tid nu, og da jeg faldt over en opskrift som indeholdte lakrids, var jeg solgt. Sød lakrids er heller ikke lige min kop te, så jeg har blandet både sød og salt.
Jeg kan kun sige at det ikke bliver sidste gang.

FRANSK NOUGAT MED LAKRIDS
Meeeeget…men ca. 1,2 kg.

Sukkerlage:
120 g Vand
360 g Sukker
210 g Honning
210 g Glykosesirup

Marengs:
75 g Æggehvider
60 g Sukker

Fyld:
200 g Smuttede mandler
200 g Blandede nødder (peanuts, cashew, paranødder, pistacie etc.)
160 g Salt og Sød finsk lakrids

FYLD:

Rist nødderne i en ovn ved 200 grader i 6-8 minutter.

Skær lakridserne i mindre stykker.

SUKKERLAGE:

Kog vand, sukker, glykose og honning i en stor gryde, ca. 3 liter til 145 grader ved jævn varme. Brug et sukker/digitalt termometer.

Hav tålmodighed for det tager tid. Men PAS PÅ omkring de 100 grader, da vandet vil koge der og massen kan bruse voldsomt op.

MARENGS:

I mellemtiden piskes æggehviden skummende i en køkkenmaskine, men man kan også væbne sig med armkræfter og bruge en alm. håndmikser.

Tilsæt sukkeret og pisk massen sej og stiv.

Når sukkerlagen rammer 145 grader, hældes den i en tynd stråle ned i marengsen, mens maskinen pisker. Undgå at ramme piskeriset, da lagen vil sprøjte til alle sider.

Pisk videre ved høj hastighed i 10 min til massen er sej og blank.

Tilsidst røres nødder og lakrids i massen.

Kom bagepapir på en bageplade og sigt godt med flormelis henover, der må ikke være huller i laget.

Bred massen ud i et jævnt lag og drys med mere flormelis.

Lad den franske nougat køle helt af, gerne natten over.

Skær den kolde nougat ud i mindre stykker med en skarp kniv drysset med lidt flormelis.

Opbevar dem i en lufttæt beholder eller pak stykkerne ind enkeltvis i film.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *