One Bite at a time

Fastelavnsboller med Lakridsremonce

Klassiske fastelavnboller fyldt med remonce og chokolade, meget skal der ikke til at gøre det godt.

FASTELAVNSBOLLER MED LAKRIDSREMONCE
16 boller

Dej:
25 g Gær
375 ml lunken Kærnemælk
100 g Smør
600 g Mel
½ tsk. Salt
2 tsk. Stødt kardemomme
1 spsk. Sukker
1 Æg, sammenpisket med lidt vand

Fyld:
100 g Odense lakrids marcipan
50 g Blødt smør
50 g Sukker
80 g Hvid Chokolade

Glasur:
180 g Flormelis
Lidt Vand

DEJ:

Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt det let svalede, smeltede smør.

Bland mel, kardemomme, sukker og salt sammen og vend det med det våde.

Ælt dejen godt sammen på et meldrysset bord til en glat, smidig masse og til den slipper fingrene uden at klistre. Eller i en køkkenmaskine med dejkrog.

Kom dejen tilbage i skålen, dæk med et viskestykke og lad den hæve i en time.

REMONCEN:

Riv marcipanen groft og rør den sammen med sukker og smør

SAMLING:

Ælt dejen igen på bordet og del den i 16 boller (á ca. 68g hver)

Tril bollerne runde og rul dem fladt ud.

Kom 1 tsk. remonce og 5 g chokolade på midten og fold dejen ind over. Knib samlingerne godt sammen, så remoncen ikke kan stikke af, og form bollerne forsigtigt til fine runde fastelavnsboller.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 min.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag bollerne i 20-25 min.

GLASUR:

Rør en tyktflydende glasur sammen og pynt de afkølede boller.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *