One Bite at a time

Falafler med Fladbrød og Persilledip

I går aftes blev det til falafler med fladbrød og persilledip, noget jeg aldrig har begivet mig ud i før, da jeg sjældent laver mad med kikærter og jeg havde glemt at købe frisk koriander og gad ikke sætte gang i friturestegningen, så jeg legede lidt med og brugte kun stødt koriander og stegte herlighederne i olivenolie på panden. Men mums, det blev godt og mættede og så kan resten med fordel fryses ned.

FALAFLER MED FLADBRØD OG PERSILLEDIP
4-6 pers.

Falafler:
ca. 30 styk.

400g Kikærter (tørvægt), opblødt i koldt vand natten over
3 Håndfulde hakket persille
8 Fed hvidløg
1 Stort løg
4 tsk. Stødt koriander
2 tsk. Stødt spidskommen
4 tsk. Salt
8 spsk. Mel
2 tsk. Bagepulver
Olivenolie til stegning

Fladbrød med Oregano:
1 stk. på en 26 cm pande

2 dl Grahamsmel
1 dl Hvedemel
2 tsk. Oregano
1 tsk. Flagesalt
1 dl. Vand
1 spsk. Olivenolie og 1 klat smør til stegning

Persilledip:
8 spsk. Fromage frais
1 Håndfuld hakket persille
1-2 tsk. Citronsaft

Salt og Peber

FALAFLER:

Læg kikærterne i blød aftenen før de skal bruges.

Hæld vandet fra, skyl kikærterne godt og hak dem i en foodprocessor eller blender til de er ukendelige…eller bare ligner starten på hummus.

Kom ca. 3/4 af kikærterne over i en skål.

Pil og del løg og hvidløg og kom dem ned i blenderen til den tilbageværende kikærtemasse sammen med krydderier og persille, men undtagen mel og bagepulver.

Blend igen og hæld det over i skålen til resten af kikærterne.

I en separat skål blandes mel og bagepulver, det gør at bagepulveret ikke klumper sammen i falafeldejen, når det hele blandes sammen bagefter til en grøn og velduftende dej.

Form nu dejen til små flade frikadeller, bagepulveret vil få falaflerne til hæve, mens de steges 2-3 min. på hver side i lidt olivenolie indtil de får en god stegeskorpe.

FLADBRØD MED OREGANO:

Bland de to slags mel med oregano og salt, før vandet røres i.

Ælt det derefter til en sammenhængende dej, hvis den smuldrer for meget så tilsæt en lille smule vand, men dejen må ikke være for våd.

Rul dejen flad ud på bordet, der er ikke brug for mel, da det ikke hænger ved.

Steg brødet på en pande i olien og smørret til det er sprødt på begge sider og føles hårdt på midten.

PERSILLEDIP:

Fromage frais og persille røres godt sammen og smages til med citronsaft, salt og peber.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *