One Bite at a time

Citrontærte med Hvid Chokolade

En utrolig snasket og utrolig syrlig dessert, for ikke at glemme utrolig lækker.

CITRONTÆRTE MED HVID CHOKOLADEG

Bund:
200 g Mel
100 g Smør
80 g Flormelis
40 g Æggeblommer
1/4 stang Vanilje
1/4 tsk salt
Saft og skal af 1/2 citron

Fyld:
3 M/L Æg
240 g Sukker
Saft af 3 øko. Citroner (ca. 75 ml)
Revet skal af 3 øko. Citroner
45 g Mel
1/2 tsk. Salt

Pynt:
100 g Hvid chokolade
Krymmelkugler i forskellige farver

BUND:

Blend det kolde smør, salt og mel til en fin rasp. Blitz af korte omgange, så smørret ikke smelter.

Blend æggeblommer, flormelis, vaniljekorn, citronsaft og skal til en cremet masse.

Rør de to sammen til en blød dej. Form dejen til et rektangel, pak den ind i film og læg dejen på køl i 1 time.

Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 3-4 mm og beklæd en aflang tærteform med den. Skær overskydende dej af, prik bunden med en gaffel og stil formen på køl i yderligere 1 time…eller 30 min i fryseren.

Opvarm ovnen til 190 grader

Kom et stykke sølvpapir ovenpå dejen og fyld op med ris eller bagebønner.

Bag bunden i 15 min.

Tag formen ud af ovnen og fjern bønner og sølvpapir

Skru ovnvarmen ned på 175 grader

Stil bunden tilbage i ovnen i 5 min.

FYLD:

Fyldet laves imens bunden bages.

Pisk æggene skummende og rør sukker, citronsaft og skal i.

Sigt melet ned i massen sammen med salt og rør det godt sammen.

Træk bagepladen med formen på lidt ud af ovnen og hæld fyldet over bunden. Skub forsigtigt pladen tilbage, så skvulper fyldet mindst muligt over og du skal ikke bakse med at stille en fyldt form på pladen.

Bag tærten i 20-25 min. eller til fyldet har sat sig. Kanterne skal begynde at brune og toppen må ikke længere skvulpe.

Tag formen ud og lad kagen køle af i formen i 1 time inden den stilles i køleskabet

PYNT:

Smelt 85 g af den hvide chokolade, enten over vandbad eller i mikroovn på 80% kraft i 20 sekunder ad gangen, rør imellem turene i mikroovnen.

Fordel chokoladen ud over den kolde tærte med en ske i et tyndt lag. Stil tærten på køl igen til chikoladen er stivnet.

Smelt de sidste 15 g hvid chokolade og kom den i en frysepose, klip et lillebitte hul i spidsen og tegn snirkler ovenpå den størknede chokokade.

Pynt med krymmelkugler i forskellige farver. Tryk dem let net i chokoladesnirklerne så de sidder fast.

God syrlig sommer!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *