Butternut Squashsuppe

Det er blevet koldere og mørkere udenfor og det betyder suppetid. Jeg elsker supper og denne er fantastisk, hvis jeg selv skal sige det. Butternut squash er i butikkerne lige nu, så det er bare om at gå i gang. Opskriften giver rigeligt med suppe og den kan sagtens fryses ned,

BUTTERNUT SQUASHSUPPE 
6-8 PERS.

SUPPE:
2 BUTTERNUT SQUASH
LIDT ROSMARIN
OLIVENOLIE
1 SPSK. SMØR
3 RØDLØG
4 SPISEKARTOFLER
3 FED HVIDLØG
1 1/2 TSK. STØDT KORIANDER
1 1/2 TSK. SPIDSKOMMEN
1 L GRØNSAGTSFOND
CITRONSAFT
FLAGESALT

Forvarm ovnen til 180 grader.

Flæk græskarrene på langs, fjern kerner og indmad, men gem dem, de skal bruges senere.

Skær græskarret i grove stykker, skrællen kan du lade blive på under bagning. Du kan derefter vælge om den skal med i suppen eller fjernes.

Læg græskarrene på en bageplade med bagepapir og dryp olie henover, drys med rosmarin og lidt salt.

Bag græskaret i 30 min.

Pil og hak løget groft, skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.

Pil og knus hvidløgene.

Varm 1 spsk. olie op sammen med smørret i en gryde, svits løg, hvidløg og kartofler af i et par minutter, indtil løgene er bløde, men ikke har taget farve.

Tilsæt koriander og spidskommen, rør det hele godt sammen og tilsæt græskarternene og hønsefonden.

Lad det koge ved svag varme i 20 min eller indtil kartoflerne er møre.

Sluk for varmen og blend suppen med en stavblender eller i en foodprocessor.

Smag til med rigeligt smør, citronsaft og salt.

RISTEDE GRÆSKARKERNER:

Vask de gemte kerner fra butternut squashen og fjern evt. græskarkød.

Mens selve græskarret steges i ovnen, kommes kernerne i gryden som suppen skal laves i, så sparer du en opvask.

Dæk kernerne med vand og kog dem i 20 min.

Dræn vandet og bred kernerne ud på en bageplade med papir, drys dem med lidt salt.

Når græskarret er færdigt i ovnen, tages det ud og kernerne sættes ind i ovnen.

Skru ned på 160 grader og bag kernerne til de er tørre, rør i dem en gang imellem så de ikke brænder på. Det kan tage 15-30 min.

Server suppen med kernerne, persille og creme fraiche. Hvis du vil have lidt kød til, kan du servere stegt bacon eller kylling ved siden af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *