One Bite at a time

Brownies med Saltkaramel

Jeg har efterhånden prøvet mange opskrifter på brownies, og har alle sammen smagt fantastisk godt. Men denne opskrift, inspireret af Smitten Kitchen, er bare en tand eller mange bedre. Især fordi den blander to af mine yndlingsting: Chokolade og Saltkaramel.
Man får den gode chokoladesmag blandet med den salte karamel. Mums.

BROWNIES MED SALTKARAMEL
ca. 12 -16 styk.

135 g Mørk Chokolade
175 g Smør
300 g Sukker
3 Æg
1 tsk. Vaniljesukker
½ tsk. Flagesalt
125 g Hvedemel
Saltkaramel efter smag og behag

Forvarm ovnen til 175 grader.

Beklæd en bageform, 20×20 cm, med bagepapir og smør papiret, så hænger kagen ikke fast.Hak chokoladen groft og smelt det sammen med smørret. Rør det til en glinsende, ensartet masse, dette gøres nemmest med et piskeris.

Pisk sukker i og derefter æggene, ét ad gangen.

Tilsæt vanilje og salt og fold til sidst mel i med en dejskraber.

Fordel browniedejen i formen.

Til sidst kommer man klatter af saltkaramel oven på dejen, i den mængde man ønsker.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 35-40 min eller til midten af kagen ikke længere er alt for blævrende og der hænger en smule dej ved en tandstikker.

Vil man have den ekstra snasket, kan kagen tages ud 5 min før tid.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *