One Bite at a time

Blodappelsinkage

En nem og lækker kage, der er gennemvædet med en syrlig-sød sirup, som gør den dejligt saftig. Blodappelsinerne er fremme i butikkerne lige for tiden og skulle man ligge inde med et par stykker eller flere, er denne kage perfekt til weekenden.

BLODAPPELSINKAGE
8-10 pers.

Kage:
150 g Blødt smør
160 g Lys muscovadosukker
2 Æg
Saften af 2 Blodappelsiner, ca. 1 dl.
Revet skal af ½ blodappelsin
175 g Mel
1 tsk. Bagepulver

Sirup:
Saft af 2 Blodappelsiner
Saft af 1 Citron
150 g Flormelis

KAGE:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør og beklæd en 20 cm. Springform med bagepapir.

Pisk smør og sukker lyst og luftigt med en elpisker.

Rør æggene i et ad gangen.

Tilsæt appelsinsaften, dejen vil se grynet ud.

Sigt mel og bagepulver ned i dejen og vend det ind i med en dejskraber.

Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i 30-35 min, eller til en tandstikker kommer ren ud af kagens midten.

SIRUP:

Rør saft og flormelis sammen til en sirup.

Prik en masse huller i den stadig varme kage og hæld siruppen over lidt ad gangen, så den kan sive ind i kagen.

Lad kage stå og søbe i siruppen, gerne i et par timer eller natten over, hvis den laves dagen før.

Drys kagen med flormelis før servering.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *