One Bite at a time

Æble-Karamel Blondies

En karamelsnasket, chokoladeplettet og æblelækker blondie – den lysere version af en brownie – lige klar til en kugle vaniljeis….eller mere karamel.

ÆBLE-KARAMEL BLONDIES
10-12 personer.

115 g Blødt smør
120 g Sukker
80 g Brun Farin
1 M/L Æg
130 g Hvedemel
1 tsk Stødt kanel
1/4 tsk. Stødt ingefær
1/2 tsk Bagepulver
1/4 tsk. Natron
400 g Syrlige grønne æbler, hel vægt (ca. 2 store æbler)
50 g Hakket mørk chokolade
50 g Hakkede valnødder
Salted karamel efter smag

Smør siderne og beklæd bunden af en 22 cm springform med bagepapir.

Forvarm ovnen til 175 grader.

Pisk smør, sukker, farin og æg luftigt i ca. 2 minutter.

Bland mel, kanel, ingefær, bagepulver og natron i en seperat skål, stil den til side.

Skæl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i mindre tern.

Vend æblestykker, chokolade og valnødder i sukkermassen.

Sigt melblandingen ned i massen og vend den godt sammen.

Fordel dejen i formen og udjævn overfladen.

Kom klatter af karamel på toppen.

Bag kagen i ovnen i ca. 45-50 min. Den skal være gennembagt og en tandstikker skal komme ren ud, hvis man prikker i kagens midte.

Tag kagen ud og lad den køle af i formen i 10 min, før formen tages af og kagen stilles til afkøling på en rist.

Når den er helt kølet af, kan man pynte den med mere karamel.

Server med vanilje is, creme fraiche eller andet godt….mere karamel?



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *