One Bite at a time

Posts

Browniedoughnuts med Mint

Browniedoughnuts med Mint

I går gik jeg på efterårsferie og derfor skulle kollegerne da have feriekage. Nu havde jeg så et doughnut-jern som jeg gerne ville afprøve og det blev til disse små skønheder. Min bedste brownieopskrift, hvor chokoladen er skiftet ud med 70% chokolade med mint, jeg […]

Hjemmelavet Hollandaisesauce

Hjemmelavet Hollandaisesauce

Klassikeren der god at have i sit repertoire, den er nemmere at gå til en en bearnaisesauce, men smager mindst lige så godt. HJEMMELAVET HOLLANDAISESAUCE 2 pers. 2 Æggeblommer 2 spsk. Citronsaft 125 g Smør Salt og Peber Smelt smørret ved lav varme, så det […]

Koldskålsmousse

Koldskålsmousse

Her er en dessert til en der med al magt forsøger at holde sommeren i live lidt længere. Men man må erkende, når vejret opfører sig som det gør for tiden, har man brug for alt den sommer man kan få. KOLDSKÅLSMOUSSE ca. 4 pers. […]

Tun Tacos med Coleslaw

Tun Tacos med Coleslaw

En lidt anderledes soft taco, fyldt med sprød fisk istedet for kylling eller hakket okse, som jeg normalt plejer at bruge. Sammen med den let syrlige coleslaw bliver aftensmaden en let og lækker variation. TUN TACOS MED COLESLAW 2 pers. Coleslaw: 2 spsk. Mayonnaise Saft […]

“Snickers” Is

“Snickers” Is

Et skud af salt karamel, knasen af honningristede peanut og den let bitre men søde smag af mørk chokolade udgør oplevelsen af denne is. Det gør den fortjent til at hedde Snickers is. Mums. Jeg har også prøvet at lave isen med en 47% mælkechokolade. […]

Mint Chokoladeis

Mint Chokoladeis

Min absolut yndlingsis. Kan jeg få denne is hos diverse ispushere, så vælger jeg den altid og nu har jeg så lavet min egen version. MINT CHOKOLADEIS 250 g Sødmælk 150 g Sukker 500 g Fløde 1 nip Salt 1 bk. Mynte á 20 g, […]

Kæmpe Kanelsnegl

Kæmpe Kanelsnegl

Her er en “kage” man absolut bør lave hvis man er til kanelsnegle. Rigeligt med god snask, som er fordelt i sirlige snirkler inden i et let og lækkert brød der ikke bliver tørt alt for hurtigt, toppet med en mørk chokoladeglasur gør denne snegl […]

Citrontærte med Hvid Chokolade

Citrontærte med Hvid Chokolade

En utrolig snasket og utrolig syrlig dessert, for ikke at glemme utrolig lækker. CITRONTÆRTE MED HVID CHOKOLADEG Bund: 200 g Mel 100 g Smør 80 g Flormelis 40 g Æggeblommer 1/4 stang Vanilje 1/4 tsk salt Saft og skal af 1/2 citron Fyld: 3 M/L […]

Krebs- og Avocado Salat

Krebs- og Avocado Salat

Nemmere bliver det ikke, der intet der skal steges, koges eller bages. Bare skæres ud og røres sammen med en lækker dressing. Vil du have lidt mere substans og lave salaten til et hovedmåltid, kan du gøre som jeg har gjort her og servere salaten […]

Nutella Lavakage

Nutella Lavakage

Der skal ikke mange ingredienser til for at kreere en fantastisk dessert. Især ikke denne dejlig snasket og chokoladefyldt kage, hvor en kage faktisk er nok til at mætte selv den mest chokoladehungrende person. Dejen er hurtig og nem at lave, og kan forberedes i […]

Hvidløgssmør

Hvidløgssmør

Jeg er stor fan af hvidløgsbrød, jeg elsker det simpelthen og det er alt for sjældent jeg får det bagt, for ikke at sige købt. Men det er ikke brødet vi skal tale om nu, men derimod hvidløgssmør. Det er ikke kun på brød at […]

Flagkage med Koldskålsmousse

Flagkage med Koldskålsmousse

Med lidt snilde kan du diske denne overraskelse af en kage op på bordet og se gæsterne lyse op med barnlig glæde, når de ser hvad der er inden i. Lav kagen dagen før, så du har godt med tid og den kan sætte sig […]

Hvidløgsbrød

Hvidløgsbrød

Brød med hvidløgsmør, det er bare guf. Og når det er hjemmelavet kan du selv bestemme hvor meget smør der skal på. Jo mere jo bedre skulle jeg mene. HVIDLØGSBRØD 4 Flûtes Fordej: 10 g Gær 4 dl Lunkent vand 150 g Fuldkornsspeltmel 100 g […]

Koldhævede Hveder

Koldhævede Hveder

I morgen er det hvedetid, aftenen før St. Bededag spiser man gerne varme hveder med et godt lag tandsmør. Hvis du nu ikke har tid til at ælte, hæve og bage i morgen aften, kan du med fordel bage disse boller. Dejen er koldhævet og […]

Hjemmelavet Bearnaisesauce

Hjemmelavet Bearnaisesauce

Det her er kræs for ganen. Og så er den jo rigtig sund, 4 æggeblommer og 250 g smør, ja, du hørte rigtigt, 250 g SMØR. Okay, helt sund er den nok ikke. Men godt smager denne sauce og når man kender tricket så er den […]

Brownie Cupcakes med Ganache

Brownie Cupcakes med Ganache

Chokolade og karamel i mundrette bidder, spis dem før andre gør. BROWNIE CUPCAKES MED GANACHE 16 stk.  Brownie: 45 g Mørk Chokolade 60 g Smør 100 g Sukker 1 Æg 1/2 tsk. Vaniljesukker 1/4 tsk. Flagesalt 45 g Hvedemel Saltkaramel efter smag og behag Ganache: 100 […]

Lemon Curdmousse

Lemon Curdmousse

Syrlige herligheder skal deles med venner og familie. Og denne mousse er lige sagen, den minder lidt om citronfromage, men har den distinkte syrlig-søde smag af lemon curd. Spøjst nok. 🙂 Du kan bruge en købe lemon curd, men hvis du er bagenørd som jeg…så […]

“Påskeharer”

“Påskeharer”

Jeg elsker flødeboller, om det er de helt klassiske med kokos eller om de har skum fyldt med forskellige smage, så er de dejlige at tage en ordentlig bid af. Jeg kan da også godt se at antallet af opskrifter på de søde sager vokser, […]

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

En Quiche Lorraine der er let og lækker til frokost med venner og familie. Den smager også godt kold, når gæsterne er gået, hvis der da er mere tilbage. Oprindeligt skulle der vist ikke være ost i den fransk klassiker, men ost passer dog utroligt […]

Havregrynspandekager

Havregrynspandekager

Lækre pandekager der mætter bare en smule mere end alle de andre. Man forlades helt til at at tro at de er sunde, med havregryn, frugt og “sukkerfrit”…lige indtil man hælder rigelig med ahornsirup på og en ordentlig smørklat til. Det skal der til for […]

Hjemmelavet Whiskysauce

Hjemmelavet Whiskysauce

Hvem skulle have troet at whiskysauce var så let at lave? Det tager max. 10-15 min. og så har man en lækkersmækker sauce, der smager en million gange bedre end enhver købesovs man kan få. Der er kun brug for nogle få ingredienser og så […]

Kærnemælksvafler med Kakao

Kærnemælksvafler med Kakao

I går delte jeg en opskrift på kartoffelmosvafler som første del af en vaffelmenu, nu får I dessertvaflen. Selve vaflen er ikke synderligt sød, så derfor kan I nemt læsse på med jeres yndlings ting. Jeg holdte det rimeligt enkelt og kom kun saltet karamel […]

Kartoffelvafler med Bacon og Ærter

Kartoffelvafler med Bacon og Ærter

  Hvert år, d. 25. Marts, er det international vaffeldag og vafler bør du aldrig sige nej tal til. De klassiske søde vafler er fantastiske, men vil du go all out så kan du jo lave en hel vaffelmenu. Blandt andet ved at lave disse […]

Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe

Jeg forguder suppe og i aften ville jeg afprøve en suppe jeg ikke før har lavet og en ingrediens jeg ikke før har brugt: Jordskokker. Suppen her bliver let syrlig-sød fra æblerne og får en “earthiness” fra jordskokkerne. Den er superlækker med stegt bacon til. […]

Lemon Curd

Lemon Curd

Lemon curd er en god ting at have i repetoiret, især i weekenderne. Lækker på morgenbrødet, herlig i kager og tærter eller bare på en ske. Den tager ikke lang tid at lave og er samtidig nem. LEMON CURD ca. 750 ml Saft og reven […]

Kardemommeboller

Kardemommeboller

Er der noget bedre end lune boller på bordet en weekendmorgen, nej vel? Her får I opskriften på mine absolut yndlingsboller, med afsæt i en Hahnemann bog. Jeg har tilføjet ekstra kardemomme da jeg elsker smagen og kan næsten ikke få nok og ekstra smør […]

Blåbærmousse med Hvid Chokolade

Blåbærmousse med Hvid Chokolade

Jeg er efterhånden ved at have opbygget mig et lager af små mousser, jeg gemmer på frys. Det er så dejligt nemt at tage en enkelt portion op når man lige har lysten til noget sødt. Så står moussen fint på en tallerken på køkkenbordet […]

Kakaopandekager med Is

Kakaopandekager med Is

En let-at-lave, let-at-spise og lækker dessert. Dejen kan stå i køleskabet mens aftensmaden spises og så er den klar til brug. Med lidt marmelade og is til er den lige i øjet til en fredag aften. KAKAOPANDEKAGER MED IS 2 pers. 150 g Hvedemel 1 […]

Fastelavnsboller med Lemon Curd

Fastelavnsboller med Lemon Curd

Det er snart fastelavn og der skal fastlavnsboller på bordet. Absolut og uden tvivl. Og fastelavnsboller må gerne være de bløde, søde boller uden spor af fuldkorn eller grovhed. Mums. Jeg elsker lemon curd, dens søde-syrlige smag og det hvin man får i tænderne når […]

Flutes

Flutes

Spis skiverne lune og med en klat smør, mere bør vel ikke siges…andet end at der skal sættes lidt tid af til at lave dem, men det er det værd. FLUTES 3 stk. 15 g Gær 5 dl. Lunken vand 1 spsk. Salt 750 g […]

Limemousse

Limemousse

En alternativ version til den dejligt syrlige citronfromage, med smag af lime og hvid chokolade. Hvis I undrer jer over at fløde og saft er angivet i gram i stedet for, er det fordi jeg er begyndt at veje væsker af, da det er mere […]

Hjemmelavet Burger

Hjemmelavet Burger

Noget af det bedste man kan sætte tænderne i er en da en hjemmelavet burger, helt fra bunden. Og den er perfekt til de varme sommeraftener direkte fra grillen. HJEMMELAVET BURGER 4 pers. Bøffer: 500 g hk. Oksekød 50 g Rasp 1 Æg 2 tsk […]

Burgerboller

Burgerboller

Bløde og kæmpestore burgerboller, som kræver en ligeså stor bøf. 🙂 De er perfekte til sommerens grillaftener. Og skulle du ikke kunne spise så stor en burger, kan du sagtens vælge at lave lidt flere boller ud af opskriften end der står her. BURGERBOLLER 4 […]

Grønærtesuppe med Karrymayo

Grønærtesuppe med Karrymayo

Super hurtig suppe, der nemt kan laves som forret. Gang portionen op og du får en ligeså lækker hovedret. Skal det være ekstra fint, så kom et skvæt champagne i lige for servering og gerne mens skålen står foran gæsterne, så de kan se boblerne […]

Hindbærsirup

Hindbærsirup

Jeg skulle bruge hindbær i en eller anden form til nogle flødeboller jeg ville afprøve den anden dag. Valget faldt på hindbærsirup, da den er dejlig kraftig i smagen og kan stå imod det søde fra marengsmassen. men den er jo også god at have […]

Citronfromage

Citronfromage

Uhmm. Det er ren nostalgi når man tager den første syrlige og bløde bid af en citronfromage.  Servér den sammen med lidt hindbærsirup eller klassikeren en god klat flødeskum og der vil være komplet stilhed om bordet… Med undtagelse af lyden af velvære. CITRONFROMAGE 2-4 […]

Baileysmousse

Baileysmousse

Cremet og blød, med smag af chokolade og Baileys. Se det er gode sager BAILEYSMOUSSE 4 pers. 2 blade Husblas 25 g Hvid chokolade 50 g Baileys 40 g Past. Æggeblommer 10 g Flormelis 150 g Fløde Kornene af ½ stang Vanilje 50 g Hakket […]

Trippelstegte Pommes Frites

Trippelstegte Pommes Frites

Det tager lidt tid at skabe disse knasende sprøde og bløde pommes frites. Men det er besværet værd når den første bid bid ryger ned. De kan med fordel laves over to dage, så du ikke skal stå hele dagen og fritere, kartoflerne skal nemlig […]

Citronspecier

Citronspecier

Sprøde og citronsøde småkager, der pynter på ethvert småkagebord. Den originale opskrift havde ikke citronsaft, men det syntes jeg sagtens at småkagerne kunne klare. CITRONSPECIER ca. 50 stk.  125 g Flormelis Kornene af 1 vaniljestang Skal af 2 Citroner 225 g Blødt smør 300 g […]

Lammeculotte med Kartofler og Ærtemos

Lammeculotte med Kartofler og Ærtemos

Det er ikke tit at jeg spiser lam, men når det skal være så synes jeg altid at det skal være lidt ekstra og lækkert. Derfor har lammet denne gang fået følgeskab af langtidsstegte kartofler, cremet ærtepure og smækkerlækker hvidløgssmør. LAMMECULOTTE MED KARTOFLER OG ÆRTEMOS […]

Hjemmelavet “Baileys”

Hjemmelavet “Baileys”

Baileys kan man da godt lave selv. Det er nemt, faktisk tager det ikke mere end 5 min og alt du skal bruge er et piskeris og en skål. Så den opskrift får I her på 4. Søndag i Advent. Der er under en uge […]

Kyllingeleverpostej m. Æble og Bacon

Kyllingeleverpostej m. Æble og Bacon

Et lettere alternativ til leverpostej lavet på svinelever og hakket spæk. Yderst lækker med syltede rødebeder på toppen, samt stegt bacon. Og så er den nem, som der jo helst skal være når man laver julefrokostretter til mange. KYLLINGELEVERPOSTEJ M. ÆBLE OG BACON 1 stor […]

Hjemmelavet Karrysild

Hjemmelavet Karrysild

Til enhver julefrokost…og påskefrokost…enhver frokost for den sags skyld, bør der være karrysild på bordet. Jeg må indrømme at det mig 32 år før jeg rent faktisk kunne lide karrysild, lidt fjollet når man tænker på hvor lækkert det er. Men sådan er det så […]

Julestjerne med Nutella

Julestjerne med Nutella

Glædelig 3. Søndag i advent. Sidste søndag gave jeg jer opskriften på en lækker hjemmelavet nutella. Og i dag får I så en opskrift hvor I bl.a. kan bruge det lækre stads. Julestjerner af dej florerer for tiden på nettet og fordi det så så […]

Mælkechokolademousse

Mælkechokolademousse

Lækker og silkeblød mousse som jeg lavede for noget tid siden, da min mor kom til frokost. Moussen er lavet på en mørk mælkchokolade og med peanutknas ved siden af. Hvad der ikke er tilstede på billederne er flødeskummet som spises til, eller kan den […]

Hjemmelavet “Nutella”

Hjemmelavet “Nutella”

Det er blevet den 2. Søndag i Advent og i dag får I en opskrift på hjemmelavet nutella. Med afsæt i forskellige opskrifter rundt omkring på nettet har jeg mixet mit eget chokolade-nøddesmør. Den har en kraftigere og mere nøddeagtig smag end rigtig nutella, så […]

Honningkageroulade de Noël

Honningkageroulade de Noël

I alt mit husbyggeri med peberkage-byggesten, glemte jeg at åbne op for den første låge i min adventskalender på bloggen. Det roder jeg straks bod på. Glædelig 1. Søndag i advent, letter forsinket. Honningkage er en af min allerbedste juleopskrifter og en af mine yndlingsgodter […]

Karameltærte med Peanuts

Karameltærte med Peanuts

Der sker ikke så meget i det lille køkken for tiden. Både fordi det er sværere at få et godt lys på billederne med et kæmpe stillads på begge sider af lejligheden, men også fordi bagelysten er ved at geare op til til December måned. […]

Jordbærmoussebomber

Jordbærmoussebomber

Har du lyst til at pynte din kage med noget andet end marcipan, flødeskum eller glasur, så prøve fylde mousse i silikoneforme. Du får de fineste små bomber som smager skønt…selvfølgelig kan du også vælge at spise moussen uden en kage. 😉 JORDBÆRMOUSSEBOMBER Ca. 15 styk […]

Kakaolagkagebunde

Kakaolagkagebunde

Er du til klassiske tynde chokoladebunde i din lagkage så brug denne opskrift. Opskriften giver enten en alm. bageplade fuld, hvorefter den kan skæres ud som det passer til kagen…. eller du kan vælge at komme den færdige dej på en sprøjtepose og sprøjte runde […]

Mønstrede Lagkagebunde

Mønstrede Lagkagebunde

Mmm. Lagkage. Denne opskrift giver enten en alm. bageplade fuld, hvorefter den kan skæres ud som det passer til kagen…. eller du kan vælge at komme den færdige dej på en sprøjtepose og sprøjte runde bunde ud. Der er nok dej til 4 runde bunde […]

Heksekedler

Heksekedler

Alle helgensaften er jo lige om lidt. En gammel tradition, der med tiden blev til Halloween. En aften hvor man mindedes helgener, deraf navnet, de afdøde familiemedlemmer og martyrer. Halloween bærer også elementer af den Galliske Samhain, som var den sidste dag i høstsæsonen og […]

Cremede Gulerødder

Cremede Gulerødder

Det er ikke tit at der dukker grøntsager op på bloggen, og salte retter er ikke dem der er flest af. Men når en ret der bare er lækker kommer forbi, så kan jeg ikke gøre andet end at dele den med jer. Jeg må […]

“Twix” Brownie

“Twix” Brownie

Den fantastiske brownie er lige blevet mere fantastisk. Med saltet karamel og sprød mørdejskiks gør den sig fortjent til at blive kaldt en twix brownie. Den er perfekt til stort set alle lejligheder. Så det er bare om at gå i gang.   “TWIX” BROWNIE […]

Hvid Trøffelkage med Lakrids

Hvid Trøffelkage med Lakrids

Denne kage er en gammel kending, men det er efterhånden flere år siden jeg sidst havde fingre i opskriften. Nu får den en velfortjent opdatering. Kiksebunden giver en god knas, så den cremede trøffelmidte der er gået hen og blevet cheesecake-agtig og en gang gelé […]

Brownie med Kiks og Karamel

Brownie med Kiks og Karamel

Jeg elsker at komme på nye ideer til hvordan en brownie kan udfordres. Den her er inspireret af en brownie med Twixbarer jeg så et sted på internettet. Men der stopper sammenligningen også, for købe-Twix er intet steds at finde her. Bare masser af kiks […]

Oreo Cheesecake med Nutellabudding

Oreo Cheesecake med Nutellabudding

Oreos, nutellabudding og cheesecake i en vidunderlig kombination. Lige til den søde tand en solskinsdag. OREO CHEESECAKE MED NUTELLABUDDING 10-12 pers. Bund: 200g Oreos 60g Smør Budding: 50 g Sukker 15 g Majstivelse 1 Nip salt 250ml Mælk 60 g Nutella ½ tsk. Vaniljesukker Cheesecake: […]

Rocky Road

Rocky Road

ROCKY ROAD En 20×20 cm form fyldt eller mange individuelle i silikoneforme  250 g Mælkechokolade 100g Saltede peanuts 40g Puffede ris 50 g Mini marshmallows Hak chokoladen groft og smelt den. Det kan gøres enten over vandbad på komfuret eller ved korte intervaller i mikroovnen […]

Flettet Kringle med Remonce og Æble

Flettet Kringle med Remonce og Æble

Kringle med et godt lag fyld af remonce og saftig revet æble. Den er springfyldt med smag og er lækker på en sommereftermiddag. Kom igang og slip for at tage turen til bageren! FLETTET KRINGLE MED REMONCE OG FRUGT Dej: 50 g Gær 2 spsk. […]

Jordbærsorbet med Mælkechokolade

Jordbærsorbet med Mælkechokolade

Sommervejret lader vente på sig, og er ret så ubeslutsomt for tiden. Men så må vi lege at det er sommer. JORDBÆRSORBET MED MÆLKECHOKOLADE 500g Jordbær 250g Sukker 50 g Grofthakket chokolade, gerne en mørk mælk 47 % Hak jordbærrene groft og kom dem i […]

Rocky Road Brownie

Rocky Road Brownie

Sprød, salt, sød og blød, for ikke at glemme snask med snask på. En brownie med saltkaramel i midten og proppet med dumle, peanuts, marshmallows og hakkede pistacienødder. Mums. Det her er en “bare fordi” kage. Bare fordi du havde lyst, fordi det er onsdag, […]

Jordbærkage

Jordbærkage

Jeg elsker at sætte tænderne i en god jordbærtærte, den fløjlsbløde creme og de saftige jordbær. Det eneste problem er mørdejen, jeg synes ofte at den kan være tør, selv med en mazarinmasse ovenpå. Så jeg har skrottet mørdejen og istedet bagt en mazarinkage. Svampet, […]

Kærnemælkskoldskål

Kærnemælkskoldskål

Nu har jeg efterhånden lavet flere kager med koldskålstema, så selvfølgelig skal I da også have origialudgaven. En let version med kærnemælk og fløde som blot skal røres sammen med et alm. piskeris. Hvis du kan afsætte fem minutter til at blande ingredienserne kan du […]

Chokoladeboller

Chokoladeboller

Lækre og nemme at bikse sammen. De er fyldt med chokolade og er et sikkert hit hos børnene. Bollerne er klar til fødselsdagsgæster eller til en hyggelig morgen…f.eks Kr. Himmelfarts ferien. Og så tager de max. 1,5 time at få på bordet. CHOKOLADEBOLLER 10 stk.  […]

Koldskålscheesecake med Jordbærmousse

Koldskålscheesecake med Jordbærmousse

En variation af min koldskålscheesecake fra sidste sommer, her har den fået selskab af jordbærmousse i form af halvkugler som pynt. Lækker på en varm sommerdag…eller bare på en dag hvor man sukker efter sommer. KOLDSKÅLSCHEESECAKE MED JORDBÆRMOUSSE 10-12 pers. Bund: 70 g Puffede Ris, […]

Nutella Rocky Road

Nutella Rocky Road

Er du i humør til chokolade og knas, så vil jeg opfordre jer til at prøve denne lækre sag. Den er forfærdelig nem at lave og smager forfærdeligt godt. Ingredienserne kan varieres i det næsten uendelige, jeg vil dog ikke anbefale at komme noget som […]

Koldskålspanna Cotta med Jordbær

Koldskålspanna Cotta med Jordbær

Det regner. Det er koldt. Og til tider blæser det også. Ikke just forårsvejr. Så man jo tænke sig til det eller spise sig dertil og gerne tage et stykke sommer med på vejen. I dag kom min mor forbi på hyggebesøg og der hører […]

Ostesnegle med Manchego og Chorizo

Ostesnegle med Manchego og Chorizo

Disse lette og lækre snegle tiggede mig om at blive bagt den anden dag. Jeg havde nemlig en chorizopølse og en manchego ost liggende i køleskabet, som bare ventede på at blive til noget. Generelt er ostesnegle tilforladelige i deres ingredienser, ligesom pizzasnegle er. Brug […]

Saltet Chokoladekaramel

Saltet Chokoladekaramel

Saltet chokoladekaramel er noget af det farligste der endnu er kommet ud af mit køkken. Her får I to forskellige versioner, en med hvid chokolade og en med mælk. Fælles for begge versioner er fremgangsmetoden. SALTET CHOKOLADEKARAMEL Hvid version: 135 g Hakket hvid chokolade 50 […]

Chokoladebudding

Chokoladebudding

En lækker chokoladebudding lavet på 100% Mørk chokolade. Den tager ikke alverdens tid at bikse sammen, men skal dog stå et par timer på køl. Smagen er heftig, men fløjlsblød. CHOKOLADEBUDDING 4 pers. 25 g Kakao 175 g Sukker 1 tsk. Vaniljesukker 30 g Majstivelse […]

100% Mørk Chokolade Brownie med Karamel

100% Mørk Chokolade Brownie med Karamel

Jeg har været så heldig at få noget 100% lokalt produceret mørk chokolade af min faster, som hun har slæbt med hjem fra sin tur i Peru, kun med mine kager i tanke. 🙂 Derfor bliver det første jeg laver med denne gudespise min yndlingskage: […]

Mokai Æblecider-gløgg

Mokai Æblecider-gløgg

Julen bringer kulden med sig og der er gløgg en god ting, hvis man altså er til rødvin. Det er jeg nu ikke, så jeg har kastet mig over æblecider-versionen. MOKAI ÆBLERCIDER-GLØGG 2-4. pers. 2 á 275ml Mokai Cult Pink 1,5 dl Æblejuice 30 g […]

‘Dejlig er den himmelblå’

‘Dejlig er den himmelblå’

Jeg fik lavet risalamande flødeboller, som var den udgave der mest stemning for blandt folket. Men der var jo også den anden, en småkage flødebolle med krydderier.En flødebolle kreeret ud fra en klassisk julesang: ‘Dejlig er den himmelblå’. Den byder på en blå skal med […]

Brunkager

Brunkager

Brunkager hører sig julen til og min far spiser gerne store mængderi disse dage, derfor skal han da have en hjemmelavet af slagsen, når jeg kommer hjem til hygge. Jeg har kommet lidt syltet appelsinskal i dejen, da jeg havde noget på lager og tænkte […]

Fransk Nougat med Lakrids

Fransk Nougat med Lakrids

Jeg er ikke den store fan af marcipankonfekt, men kan til nød godt spise et stykke nu og da. Så når julen nærmer sig, prøver jeg ofte nye opskrifter med konfekt af. Fransk nougat er noget jeg gerne har villet prøvet at lave et stykke […]

Luciabrød (Lussekatter)

Luciabrød (Lussekatter)

I dag er det den 13. December, det er Luciadag, den kristne lysets og håbets fest. I denne tid, hvor det er mørkt, når man tager hjemmefra og mørkt når man kommer hjem, så er en lysfest lige hvad der er brug for. Disse små […]

“Risalamande”

“Risalamande”

Sidste år kreerede jeg en juleflødebolle med smag af kanel og æble. I år ville jeg gentage successen…og det tegner da også til at blive en ny tradition i mit lille køkken. De var i hvert fald et hit på arbejdspladsen 🙂 Flødebollen har fået […]

Vaniljesmåkager med mandler

Vaniljesmåkager med mandler

Julen byder gerne på vaniljekranse i mit lille køkken og hos min familie. Hvem elsker ikke en sprød småkage spækket med vanilje og smør? Jeg har lavet en version, hvor man ikke skal bruge hverken sprøjtepose og ekstra stærke overarme, eller en kødhakker, der fylder […]

Æble-Karamel Blondies

Æble-Karamel Blondies

En karamelsnasket, chokoladeplettet og æblelækker blondie – den lysere version af en brownie – lige klar til en kugle vaniljeis….eller mere karamel. ÆBLE-KARAMEL BLONDIES 10-12 personer. 115 g Blødt smør 120 g Sukker 80 g Brun Farin 1 M/L Æg 130 g Hvedemel 1 tsk […]

Kakaopandekager med Kokos

Kakaopandekager med Kokos

Små pandekager der er perfekte til en lækker brunch. Kakao og kokos giver dem en lidt anden smag end de alm. pandekager. Og så kan de fryses ned i mindre pakker og tages op når man skulle have lidt lækkersult. KAKAOPANDEKAGER MED KOKOS Maaaange pandekager […]

Koldskålscheesecake med Karamel

Koldskålscheesecake med Karamel

Lækker, sprød, sød, salt og syrlig cheesecake der ikke har brug for en ovn for at blive til. Derimod er der godt med flødeæst, husblas og chokolade og så knasende sprøde puffede ris. KOLDSKÅLSCHEESECAKE MED KARAMEL 10-12 pers. Bund: 70 g Puffede Ris, så som […]

Sprøde Cookies med Puffede Ris

Sprøde Cookies med Puffede Ris

I forgårs bagte jeg disse cookies for at fejre mit nyrenoverede køkken. Sprøde, knasende, crunchy er kodeordene. Med mørk chokolade og peanuts også er de giga størrelse. SPRØDE COOKIES MED PUFFEDE RIS ca. 25 store cookies 200 g Sukker 220 g Blødt smør 2 M/L […]

Jordbær med Flødelagkage

Jordbær med Flødelagkage

Søde jordbær med lækker fuldfed fløde. Bør nydes mens de danske jordbærstadig er til at få. Jeg blev ikke helt tilfreds med udseendet, men elskede smagen. Næste gang jeg kaster mig over denne kage, skal der måske kun laves én kakao bund…eller måske skal den […]

Rødgrødslagkage

Rødgrødslagkage

Sommer…sådan da Bær Frugter Rødgrød!Jeg har før lavet rødgrød som en islagkage med særskilte lag af jordbærsorbet og rabarbersorbet. Her er en videretænkning som en samlet rødgrødsmousse i kageform. Kagen er både sød og let syrlig og ligger ikke for tungt, når man har spist […]

Hindbærflødeboller

Hindbærflødeboller

En klassiker i de hjemmelavede flødebollers rækker. Hindbær og mørk chokolade ovenpå en bund af ren rå marcipan og så penslet med lidt spiseligt sølvstøv. Klar til enhver festlig lejlighed. HINDBÆRFLØDEBOLLER 20 Styk. Bunde: 125g Ren rå marcipan Skum: 115g Sukker 60 g Glykosesirup 1,5 […]

Salte Flødekarameller

Salte Flødekarameller

Flødekarameller er nu bare en god ting, det værste er dog at man kan blive ved med at spise dem, især hvis man giver sig til at dyppe dem i chokolade af en art. Disse bløde og chewy karameller har fået et skud vanilje og […]

Koldskålskage

Koldskålskage

Koldskål i kageform. Den lette, syrlige og friske smag af koldskål indkapslet i en ring af stribet sukkerbrødsdej med lakridssirup, friske jordbær og kammerjunkere. Sommeren lader måske vente på sig med vejret, men smagen kan man da få når man vil. KOLDSKÅLSKAGE 8-10 pers. Mousse: […]

Hjemmelavede Kammerjunkere

Hjemmelavede Kammerjunkere

Lækre hjemmelavede kammerjunkere smager bare bedre end købeversionen. Det tager ikke lang tid at få frembragt disse små skønheder og med kærnemælk i dejen istedet for alm.mælk, får man et lille bid af syrlighed. Jeg har valgt at sprøjte dejen ud i figurer istedet for […]

Pølsehorn med Sennep og Ketchup

Pølsehorn med Sennep og Ketchup

Pølsehorn er måske den fuldendte snack? Noget kunne godt tyde på det, for jeg elsker dem og laver alt for få hver gang jeg får taget mig sammen til at gå i gang med produktionen. Normalt bruger jeg kun ketchup i opskriften, men denne gang […]

Tomattærte med Feta og Sennep

Tomattærte med Feta og Sennep

En lækker tærte som tilbehør til frokosten eller hovedretten, den kan også bruges som en lille forret. Tomater, sennep og feta i samspil med sprød butterdej. Man kan bruge alle slags sennep, efter smag, jeg brugte en bornholmsk version med estragon. TOMATTÆRTE MED FETA OG SENNEP […]

Galette de Rois med Lakrids

Galette de Rois med Lakrids

En butterdejstærte med marcipanfyld. Mere behøves vel ikke siges om denne tærte, der smager fantastisk med lidt vaniljeis, frugt og et drys flormelis på toppen. Oprindeligt en tærte der blev spist på helligtrekongersaften i Frankrig, er denne lækre sag en dessert der sagtens kan spises […]

Nutellakage

Nutellakage

Tre ingredienser og så er der kage. Nutella er i forvejen en blanding af fedtstof, sukker og chokolade, så derfor skal der ikke meget mere til for at lave det til en lækker kage. Den opfører sig lidt som en brownie, og kan derfor laves […]

Hjemmelavet Smør

Hjemmelavet Smør

Smør gør forskellen, man skal ikke være bange for det og rigelig smør skal der til. Derudover er det nemt at lave og har man en køkkenmaskine, endnu nemmere. Laver man sit eget smør kan man også selv bestemme hvor meget eller hvor lidt salt […]

PÅSKEKYLLINGER

PÅSKEKYLLINGER

Det er snart påske, en frisk begyndelse på året og forhåbentligt også starten på noget varmere vejr. En lille påskekylling skal der til og disse er smagt til med citron, hvid chokolade og marcipan. PÅSKEKYLLINGER  20 stk. Bunde: 125 g Ren rå marcipan Skum: 115g […]

Blodappelsinkage

Blodappelsinkage

En nem og lækker kage, der er gennemvædet med en syrlig-sød sirup, som gør den dejligt saftig. Blodappelsinerne er fremme i butikkerne lige for tiden og skulle man ligge inde med et par stykker eller flere, er denne kage perfekt til weekenden. BLODAPPELSINKAGE 8-10 pers. […]

Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff

Gryderetten til de kolde aftener, ren comfort food og med en varme i smagen fra paprika, der luner kroppen. Har man grøntsagsrester liggende i køleskabet kan de med fordel hakkes fint og kommes i retten. BOUEF STROGANOFF 4 Pers. 200 g Bacon i tern 300 […]

Fastelavnsboller med Lakrids

Fastelavnsboller med Lakrids

Lækre, bløde boller med remoncefyld og godt med glasur på toppen. Perfekte til en fastelavns fest eller til søndagshygge. FASTELAVNSBOLLER MED LAKRIDS 16 stk. Dej: 4 dl. Sødmælk 25 g Gær 600 g Mel 1 tsk. Salt 2 tsk. Stødt kardemomme 2 tsk. Sukker 125 […]

Æblecrumble med Hvid Chokolade

Æblecrumble med Hvid Chokolade

Utrolig hurtig og utrolig nem dessert, man nemt kan blive afhængig af. Hvid chokolade og lakrids har længe været gode venner og i denne dessert kommer det virkeligt til udtryk. Man skal vel at mærke bruge salt lakridssirup, så hvis ikke også lave sin egen? […]

Birkespaneret Laks med Agurkestrimler

Birkespaneret Laks med Agurkestrimler

Frisk og hurtig forret, som ikke ligger for tungt. BIRKESPANERET LAKS MED AGURKESTRIMLER 4 Pers. 2 Laksefileter uden skind á 125 g 1 Æggehvide Blå Birkesfrø ½ Agurk 250 g Yoghurt Saften og skal af ½ Citron ½ Bundt Persille Salt og Peber 50 g […]

Brownie med Salt Lakridssirup

Brownie med Salt Lakridssirup

Chokolade og lakrids er en populær spise og med god grund. Salt og sødt. Så hvorfor ikke prøve det i en browniedej, spækket med begge dele? BROWNIE MED SALT LAKRIDSSIRUP 145 g 70% Chokolade 120 g Smør 200 g Sukker 3 Æg 1 tsk. Vanilje […]