One Bite at a time

POSTS

Brownie med Hindbærmousse

Brownie med Hindbærmousse

Min kollega fyldte 60 år forleden og det skulle fejres, så lækker kage skulle vi have i pausen og det blev til denne skønne sag. BROWNIE MED HINDBÆRMOUSSE 12-14 pers. Browniebund: 90 g Mørk Chokolade 115 g Smør 200 g Sukker 2 Æg ½ tsk. […]

Kransekagetal med Nougat

Kransekagetal med Nougat

Traditionen tro skal man have kransekage ved midnatsslaget Nytårsaften. Jeg er ikke den store fan af ren marcipan, med lidt fiflerier kan det sagtens gå an. Især når nougat er involveret. Jeg har angivet brugen af ren rå marcipan i opskriften, men jeg brugte egentlig […]

Smiley-kage

Smiley-kage

Jeg fandt for noget tid siden nogle minimuffinsforme i silikone, formet som smileys. Men jeg har ikke tænkt mig at bruge dem til muffins. Derimod har jeg leget med mousse og det blev til en chokolademoussekage. SMILEY-KAGE Mousse: 75 g Mørk mælkechokolade 47% 2 ½ […]

Vaniljelagkagebunde

Vaniljelagkagebunde

Disse bunde er tykkere end de klassiske lagkagebunde og er mindre sarte, når der skal flyttes rundt på dem. VANILJELAGKAGEBUNDE  Giver tre bunde af 1 cm tykkelse og 25 cm i dia.  6 M/L Æg 300 g Sukker 1½ tsk Vaniljesukker 225ml Sødmælk 90 g […]

Glaseret Skinke

Glaseret Skinke

En stor og saftig skinke stråler altid på spisebordet, det meste af tilberedningstiden passer den sig selv. Man skal være på i ca. 10 min. Det kan vel godt klares. GLASERET SKINKE 1 kg Røget Landskinke 6 Laubærblade 10 Hele Peberkorn 6 Hele nelliker 2 […]

Majssuppe med Bacon

Majssuppe med Bacon

En udgave af den amerikanske Corn Chowder, hvor suppen blendes og derefter tilføjes flere grøntsager som crunch. Varmende på de kolde dage mens vi venter på forår. MAJSSUPPE MED BACON 2 pers. 140 g Bacon 1 Løg, finthakket 1 Bagekartoffel, skåret i små tern 2 […]

Chokoladesmørcreme

Chokoladesmørcreme

Jeg bruger denne creme til opsmøring af mine lagkager når de skal overtrækkes med marcipan. Jeg foretrækker marcipan fremfor fondant, da jeg synes at sidstnævnte er alt for sød. Fondant derimod er godt til figurer og pynt, da det holder formen bedre når først det […]

Kartoffelsalat med Yoghurt

Kartoffelsalat med Yoghurt

Nem og lækker, du skal bare huske at koge kartoflerne i god tid da de skal være kolde inden salaten blandes sammen. Perfekt til de lune sommeraftener, men også til de mørke vintertider. KARTOFFELSALAT MED YOGHURT 4-6 pers. 1,5 kg Kartofler 200 g Bacon i […]

Royal Icing

Royal Icing

  Royal icing er perfekt til at pynte både, små og store kager med og er nem at bikse sammen. Den kan farves i alle afskygninger, så den passer til præcis den kage den skal pynte ROYAL ICING 30 g Æggehvide 165 g Flormelis 1 […]

Jordbær-Rababerkage med Karamel

Jordbær-Rababerkage med Karamel

Jeg har længe haft et lager af frosne rababer liggende i min fryser og fik endelig inspiration til hvad de så skulle bruges til. Ud over en portion jordbær-rabarbermarmelade, så blev det til denne kage. Med selskab af jordbær, karamel og lidt likøræg til pynt […]

Finskbrød

Finskbrød

Små sprøde kager med mandler og perlesukker på toppen. Selve småkagen er ikke besynderlig fuld af smag, så jeg har rørt lidt kardemomme i dejen. FINSKBRØD ca. 40 stk. 175 g Mel 75 g Sukker 140 g Blødt Smør 1 tsk. Stødt kardemomme 1 spsk. […]

Fransk Nougat med Tranebær

Fransk Nougat med Tranebær

Søger du lidt godt til de kommende juledage, så kig med her. Blød nougat fyldt med sprøde nødder og søde tranebær. FRANSK NOUGAT MED TRANEBÆR ca. 1,2 kg. Sukkerlage: 120 g Vand 360 g Sukker 210 g Honning 210 g Glykosesirup Marengs: 75 g Æggehvider […]

Chokoladespecier

Chokoladespecier

  Sprøde og chokoladefyldte småkager, der smelter på tungen og ryger direkte i maven. CHOKOLADESPECIER ca. 50 stk.  125 g Flormelis Kornene af 1 vaniljestang 225 g Blødt smør 300 g Mel 50g Hakket mørk chokolade   Bland vanilje og flormelis sammen i en skål. […]

Pebernødder

Pebernødder

Der lå en lille pebernød på kagekassens bund. Den trillede og trillede, fordi den var så rund. Men pludselig sprang låget op og pebernøden med. den trillede og trillede, den trillede afsted…lige ind i min mund. Haps. PEBERNØDDER ca. 60-80 stk 250 g Smør 250 […]

Karrysild

Karrysild

Til enhver julefrokost…og påskefrokost…enhver frokost for den sags skyld, bør der være karrysild på bordet. Jeg må indrømme at det mig 32 år før jeg rent faktisk kunne lide karrysild, lidt fjollet når man tænker på hvor lækkert det er. Men sådan er det så […]

Chokoladefudge med Skumfiduser

Chokoladefudge med Skumfiduser

Intens mørk chokolade fudge med bløde skumfiduser og mandelstykker. Kom den på kaffebordet og se den forsvinde. Perfekt til julens familiefrokoster. CHOKOLADEFUDGE MED MARSHMALLOWS OG MANDLER 36 stk. 340 g 70% Mørk chokolade 1 dåse Kondenseret mælk (397g) 1 tsk. Flydende vanilje 60 g Miniskumfiduser […]

Hønsesalat

Hønsesalat

Hønsesalat skal der til en god julefrokost og godt med bacon i. Nu er jeg ikke den store fan af hverken champignon eller asparges, så det at jeg kan bestemme hvor meget der skal i salaten er perfekt…og så smager det bare fantastisk. Du kan […]

Adventskrans

Adventskrans

Et lækkert brød til de sene adventsmorgener, fyldt med kanel, rosiner, sukat og æble. ADVENTSKRANS 15 g Gær 2 dl. Lunken mælk 100 g Blødt smør 1 M/L Æg 40 g Flydende honning 2 tsk. Kanel 100 g Rosiner 150 g Revet æble Evt. 40 […]

Kartoffelroulade

Kartoffelroulade

Skal du have mange gæster, så er denne roulade et fantastisk forslag til hvordan du får kartofler til folket uden at der skal flere sække til. Og så kan den laves dagen i forvejen. Den er inspireret af en opskrift, hvor der er persillepesto i […]

“Sorte Katte”

“Sorte Katte”

Jeg havde egentlig planlagt at lave disse små misser til Halloween, men opskriften var ikke helt som de skulle være, så først nu får I små sorte katte. Men bare fordi det ikke er Halloween mere, betyder da ikke at man ikke kan nyde en […]

Chicken Pot Pie Soup

Chicken Pot Pie Soup

Jeg fandt en variation af denne opskrift på nettet og måtte bare prøve den, jeg elsker kyllingetærte som de laver dem i England og det her er suppeversionen. Den kan fryses, så har I til de kølige aftener eller hvis I ikke gider stå hele […]

Butternut Squashsuppe

Butternut Squashsuppe

Det er blevet koldere og mørkere udenfor og det betyder suppetid. Jeg elsker supper og denne er fantastisk, hvis jeg selv skal sige det. Butternut squash er i butikkerne lige nu, så det er bare om at gå i gang. Opskriften giver rigeligt med suppe […]

Efterårskage

Efterårskage

Silkeblød og lækker moussekage med pærer. Jeg lavede denne kage for nogle uger siden da sæsonen var på sit højpunkt, den er måske snart ved at være slut, men du kan nå det endnu. I denne kage har jeg brugt Clara Friis pærer, da de […]

Spindelvævskage

Spindelvævskage

Nem og lækker Halloweenkage med chokoladekage og smørcreme. SPINDELVÆVSKAGE 10-12 pers. Kage: 50 g Smør 225 g Sukker 3 Æg 85 g Mel 50 g Kakao 1½ tsk. Bagepulver 1½ tsk. Vaniljesukker ½ tsk. Salt Creme: 125 g Blødt smør 90 g Flormelis 1 Past. […]

Browniedoughnuts med Mint

Browniedoughnuts med Mint

I går gik jeg på efterårsferie og derfor skulle kollegerne da have feriekage. Nu havde jeg så et doughnut-jern som jeg gerne ville afprøve og det blev til disse små skønheder. Min bedste brownieopskrift, hvor chokoladen er skiftet ud med 70% chokolade med mint, jeg […]

Hjemmelavet Hollandaisesauce

Hjemmelavet Hollandaisesauce

Klassikeren der god at have i sit repertoire, den er nemmere at gå til en en bearnaisesauce, men smager mindst lige så godt. HJEMMELAVET HOLLANDAISESAUCE 2 pers. 2 Æggeblommer 2 spsk. Citronsaft 125 g Smør Salt og Peber Smelt smørret ved lav varme, så det […]

Koldskålsmousse

Koldskålsmousse

Her er en dessert til en der med al magt forsøger at holde sommeren i live lidt længere. Men man må erkende, når vejret opfører sig som det gør for tiden, har man brug for alt den sommer man kan få. KOLDSKÅLSMOUSSE ca. 4 pers. […]

Tun Tacos med Coleslaw

Tun Tacos med Coleslaw

En lidt anderledes soft taco, fyldt med sprød fisk istedet for kylling eller hakket okse, som jeg normalt plejer at bruge. Sammen med den let syrlige coleslaw bliver aftensmaden en let og lækker variation. TUN TACOS MED COLESLAW 2 pers. Coleslaw: 2 spsk. Mayonnaise Saft […]

“Snickers” Is

“Snickers” Is

Et skud af salt karamel, knasen af honningristede peanut og den let bitre men søde smag af mørk chokolade udgør oplevelsen af denne is. Det gør den fortjent til at hedde Snickers is. Mums. Jeg har også prøvet at lave isen med en 47% mælkechokolade. […]

Kæmpe Kanelsnegl

Kæmpe Kanelsnegl

Her er en “kage” man absolut bør lave hvis man er til kanelsnegle. Rigeligt med god snask, som er fordelt i sirlige snirkler inden i et let og lækkert brød der ikke bliver tørt alt for hurtigt, toppet med en mørk chokoladeglasur gør denne snegl […]

Citrontærte med Hvid Chokolade

Citrontærte med Hvid Chokolade

En utrolig snasket og utrolig syrlig dessert, for ikke at glemme utrolig lækker. CITRONTÆRTE MED HVID CHOKOLADEG Bund: 200 g Mel 100 g Smør 80 g Flormelis 40 g Æggeblommer 1/4 stang Vanilje 1/4 tsk salt Saft og skal af 1/2 citron Fyld: 3 M/L […]

Krebs- og Avocado Salat

Krebs- og Avocado Salat

Nemmere bliver det ikke, der intet der skal steges, koges eller bages. Bare skæres ud og røres sammen med en lækker dressing. Vil du have lidt mere substans og lave salaten til et hovedmåltid, kan du gøre som jeg har gjort her og servere salaten […]

Nutella Lavakage

Nutella Lavakage

Der skal ikke mange ingredienser til for at kreere en fantastisk dessert. Især ikke denne dejlig snasket og chokoladefyldt kage, hvor en kage faktisk er nok til at mætte selv den mest chokoladehungrende person. Dejen er hurtig og nem at lave, og kan forberedes i […]

Hvidløgsbrød

Hvidløgsbrød

Brød med hvidløgsmør, det er bare guf. Og når det er hjemmelavet kan du selv bestemme hvor meget smør der skal på. Jo mere jo bedre skulle jeg mene. HVIDLØGSBRØD 4 Flûtes Fordej: 10 g Gær 4 dl Lunkent vand 150 g Fuldkornsspeltmel 100 g […]

Koldhævede Hveder

Koldhævede Hveder

I morgen er det hvedetid, aftenen før St. Bededag spiser man gerne varme hveder med et godt lag tandsmør. Hvis du nu ikke har tid til at ælte, hæve og bage i morgen aften, kan du med fordel bage disse boller. Dejen er koldhævet og […]

Brownie Cupcakes med Ganache

Brownie Cupcakes med Ganache

Chokolade og karamel i mundrette bidder, spis dem før andre gør. BROWNIE CUPCAKES MED GANACHE 16 stk.  Brownie: 45 g Mørk Chokolade 60 g Smør 100 g Sukker 1 Æg 1/2 tsk. Vaniljesukker 1/4 tsk. Flagesalt 45 g Hvedemel Saltkaramel efter smag og behag Ganache: 100 […]

Lemon Curdmousse

Lemon Curdmousse

Syrlige herligheder skal deles med venner og familie. Og denne mousse er lige sagen, den minder lidt om citronfromage, men har den distinkte syrlig-søde smag af lemon curd. Spøjst nok. 🙂 Du kan bruge en købe lemon curd, men hvis du er bagenørd som jeg…så […]

“Påskeharer”

“Påskeharer”

Jeg elsker flødeboller, om det er de helt klassiske med kokos eller om de har skum fyldt med forskellige smage, så er de dejlige at tage en ordentlig bid af. Jeg kan da også godt se at antallet af opskrifter på de søde sager vokser, […]

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

En Quiche Lorraine der er let og lækker til frokost med venner og familie. Den smager også godt kold, når gæsterne er gået, hvis der da er mere tilbage. Oprindeligt skulle der vist ikke være ost i den fransk klassiker, men ost passer dog utroligt […]

Havregrynspandekager

Havregrynspandekager

Lækre pandekager der mætter bare en smule mere end alle de andre. Man forlades helt til at at tro at de er sunde, med havregryn, frugt og “sukkerfrit”…lige indtil man hælder rigelig med ahornsirup på og en ordentlig smørklat til. Det skal der til for […]

Hjemmelavet Whiskysauce

Hjemmelavet Whiskysauce

Hvem skulle have troet at whiskysauce var så let at lave? Det tager max. 10-15 min. og så har man en lækkersmækker sauce, der smager en million gange bedre end enhver købesovs man kan få. Der er kun brug for nogle få ingredienser og så […]

Kærnemælksvafler med Kakao

Kærnemælksvafler med Kakao

I går delte jeg en opskrift på kartoffelmosvafler som første del af en vaffelmenu, nu får I dessertvaflen. Selve vaflen er ikke synderligt sød, så derfor kan I nemt læsse på med jeres yndlings ting. Jeg holdte det rimeligt enkelt og kom kun saltet karamel […]

Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe

Jeg forguder suppe og i aften ville jeg afprøve en suppe jeg ikke før har lavet og en ingrediens jeg ikke før har brugt: Jordskokker. Suppen her bliver let syrlig-sød fra æblerne og får en “earthiness” fra jordskokkerne. Den er superlækker med stegt bacon til. […]

Lemon Curd

Lemon Curd

Lemon curd er en god ting at have i repetoiret, især i weekenderne. Lækker på morgenbrødet, herlig i kager og tærter eller bare på en ske. Den tager ikke lang tid at lave og er samtidig nem. LEMON CURD ca. 750 ml Saft og reven […]

Kardemommeboller

Kardemommeboller

Er der noget bedre end lune boller på bordet en weekendmorgen, nej vel? Her får I opskriften på mine absolut yndlingsboller, med afsæt i en Hahnemann bog. Jeg har tilføjet ekstra kardemomme da jeg elsker smagen og kan næsten ikke få nok og ekstra smør […]

Blåbærmousse med Hvid Chokolade

Blåbærmousse med Hvid Chokolade

Jeg er efterhånden ved at have opbygget mig et lager af små mousser, jeg gemmer på frys. Det er så dejligt nemt at tage en enkelt portion op når man lige har lysten til noget sødt. Så står moussen fint på en tallerken på køkkenbordet […]

Kakaopandekager med Is

Kakaopandekager med Is

En let-at-lave, let-at-spise og lækker dessert. Dejen kan stå i køleskabet mens aftensmaden spises og så er den klar til brug. Med lidt marmelade og is til er den lige i øjet til en fredag aften. KAKAOPANDEKAGER MED IS 2 pers. 150 g Hvedemel 1 […]

Fastelavnsboller med Lemon Curd

Fastelavnsboller med Lemon Curd

Det er snart fastelavn og der skal fastlavnsboller på bordet. Absolut og uden tvivl. Og fastelavnsboller må gerne være de bløde, søde boller uden spor af fuldkorn eller grovhed. Mums. Jeg elsker lemon curd, dens søde-syrlige smag og det hvin man får i tænderne når […]

Limemousse

Limemousse

En alternativ version til den dejligt syrlige citronfromage, med smag af lime og hvid chokolade. Hvis I undrer jer over at fløde og saft er angivet i gram i stedet for, er det fordi jeg er begyndt at veje væsker af, da det er mere […]

Hjemmelavet Burger

Hjemmelavet Burger

Noget af det bedste man kan sætte tænderne i er en da en hjemmelavet burger, helt fra bunden. Og den er perfekt til de varme sommeraftener direkte fra grillen. HJEMMELAVET BURGER 4 pers. Bøffer: 500 g hk. Oksekød 50 g Rasp 1 Æg 2 tsk […]

Burgerboller

Burgerboller

Bløde og kæmpestore burgerboller, som kræver en ligeså stor bøf. 🙂 De er perfekte til sommerens grillaftener. Og skulle du ikke kunne spise så stor en burger, kan du sagtens vælge at lave lidt flere boller ud af opskriften end der står her. BURGERBOLLER 4 […]

Grønærtesuppe med Karrymayo

Grønærtesuppe med Karrymayo

Super hurtig suppe, der nemt kan laves som forret. Gang portionen op og du får en ligeså lækker hovedret. Skal det være ekstra fint, så kom et skvæt champagne i lige for servering og gerne mens skålen står foran gæsterne, så de kan se boblerne […]

Hindbærsirup

Hindbærsirup

Jeg skulle bruge hindbær i en eller anden form til nogle flødeboller jeg ville afprøve den anden dag. Valget faldt på hindbærsirup, da den er dejlig kraftig i smagen og kan stå imod det søde fra marengsmassen. men den er jo også god at have […]

Citronfromage

Citronfromage

Uhmm. Det er ren nostalgi når man tager den første syrlige og bløde bid af en citronfromage.  Servér den sammen med lidt hindbærsirup eller klassikeren en god klat flødeskum og der vil være komplet stilhed om bordet… Med undtagelse af lyden af velvære. CITRONFROMAGE 2-4 […]

Baileysmousse

Baileysmousse

Cremet og blød, med smag af chokolade og Baileys. Se det er gode sager BAILEYSMOUSSE 4 pers. 2 blade Husblas 25 g Hvid chokolade 50 g Baileys 40 g Past. Æggeblommer 10 g Flormelis 150 g Fløde Kornene af ½ stang Vanilje 50 g Hakket […]

Trippelstegte Pommes Frites

Trippelstegte Pommes Frites

Det tager lidt tid at skabe disse knasende sprøde og bløde pommes frites. Men det er besværet værd når den første bid bid ryger ned. De kan med fordel laves over to dage, så du ikke skal stå hele dagen og fritere, kartoflerne skal nemlig […]

Citronspecier

Citronspecier

Sprøde og citronsøde småkager, der pynter på ethvert småkagebord. Den originale opskrift havde ikke citronsaft, men det syntes jeg sagtens at småkagerne kunne klare. CITRONSPECIER ca. 50 stk.  125 g Flormelis Kornene af 1 vaniljestang Skal af 2 Citroner 225 g Blødt smør 300 g […]

Lammeculotte med Kartofler og Ærtemos

Lammeculotte med Kartofler og Ærtemos

Det er ikke tit at jeg spiser lam, men når det skal være så synes jeg altid at det skal være lidt ekstra og lækkert. Derfor har lammet denne gang fået følgeskab af langtidsstegte kartofler, cremet ærtepure og smækkerlækker hvidløgssmør. LAMMECULOTTE MED KARTOFLER OG ÆRTEMOS […]

Kyllingeleverpostej m. Æble og Bacon

Kyllingeleverpostej m. Æble og Bacon

  Et lettere alternativ til leverpostej lavet på svinelever og hakket spæk. Yderst lækker med syltede rødebeder på toppen, samt stegt bacon. Og så er den nem, som der jo helst skal være når man laver julefrokostretter til mange. KYLLINGELEVERPOSTEJ M. ÆBLE OG BACON 1 […]

Julestjerne med Nutella

Julestjerne med Nutella

Glædelig 3. Søndag i advent. Sidste søndag gave jeg jer opskriften på en lækker hjemmelavet nutella. Og i dag får I så en opskrift hvor I bl.a. kan bruge det lækre stads. Julestjerner af dej florerer for tiden på nettet og fordi det så så […]

Mælkechokolademousse

Mælkechokolademousse

Lækker og silkeblød mousse som jeg lavede for noget tid siden, da min mor kom til frokost. Moussen er lavet på en mørk mælkchokolade og med peanutknas ved siden af. Hvad der ikke er tilstede på billederne er flødeskummet som spises til, eller kan den […]

Hjemmelavet “Nutella”

Hjemmelavet “Nutella”

Det er blevet den 2. Søndag i Advent og i dag får I en opskrift på hjemmelavet nutella. Med afsæt i forskellige opskrifter rundt omkring på nettet har jeg mixet mit eget chokolade-nøddesmør. Den har en kraftigere og mere nøddeagtig smag end rigtig nutella, så […]

Honningkageroulade de Noël

Honningkageroulade de Noël

I alt mit husbyggeri med peberkage-byggesten, glemte jeg at åbne op for den første låge i min adventskalender på bloggen. Det roder jeg straks bod på. Glædelig 1. Søndag i advent, letter forsinket. Honningkage er en af min allerbedste juleopskrifter og en af mine yndlingsgodter […]

Karameltærte med Peanuts

Karameltærte med Peanuts

Der sker ikke så meget i det lille køkken for tiden. Både fordi det er sværere at få et godt lys på billederne med et kæmpe stillads på begge sider af lejligheden, men også fordi bagelysten er ved at geare op til til December måned. […]

Jordbærmoussebomber

Jordbærmoussebomber

Har du lyst til at pynte din kage med noget andet end marcipan, flødeskum eller glasur, så prøve fylde mousse i silikoneforme. Du får de fineste små bomber som smager skønt…selvfølgelig kan du også vælge at spise moussen uden en kage. 😉 JORDBÆRMOUSSEBOMBER Ca. 15 styk […]

Kakaolagkagebunde

Kakaolagkagebunde

Er du til klassiske tynde chokoladebunde i din lagkage så brug denne opskrift. Opskriften giver enten en alm. bageplade fuld, hvorefter den kan skæres ud som det passer til kagen…. eller du kan vælge at komme den færdige dej på en sprøjtepose og sprøjte runde […]

Mønstrede Lagkagebunde

Mønstrede Lagkagebunde

Mmm. Lagkage. Denne opskrift giver enten en alm. bageplade fuld, hvorefter den kan skæres ud som det passer til kagen…. eller du kan vælge at komme den færdige dej på en sprøjtepose og sprøjte runde bunde ud. Der er nok dej til 4 runde bunde […]

Heksekedler

Heksekedler

Alle helgensaften er jo lige om lidt. En gammel tradition, der med tiden blev til Halloween. En aften hvor man mindedes helgener, deraf navnet, de afdøde familiemedlemmer og martyrer. Halloween bærer også elementer af den Galliske Samhain, som var den sidste dag i høstsæsonen og […]

“Twix” Brownie

“Twix” Brownie

Den fantastiske brownie er lige blevet mere fantastisk. Med saltet karamel og sprød mørdejskiks gør den sig fortjent til at blive kaldt en twix brownie. Den er perfekt til stort set alle lejligheder. Så det er bare om at gå i gang.   “TWIX” BROWNIE […]

Hvid Trøffelkage med Lakrids

Hvid Trøffelkage med Lakrids

Denne kage er en gammel kending, men det er efterhånden flere år siden jeg sidst havde fingre i opskriften. Nu får den en velfortjent opdatering. Kiksebunden giver en god knas, så den cremede trøffelmidte der er gået hen og blevet cheesecake-agtig og en gang gelé […]

Brownie med Kiks og Karamel

Brownie med Kiks og Karamel

Jeg elsker at komme på nye ideer til hvordan en brownie kan udfordres. Den her er inspireret af en brownie med Twixbarer jeg så et sted på internettet. Men der stopper sammenligningen også, for købe-Twix er intet steds at finde her. Bare masser af kiks […]

Oreo Cheesecake med Nutellabudding

Oreo Cheesecake med Nutellabudding

Oreos, nutellabudding og cheesecake i en vidunderlig kombination. Lige til den søde tand en solskinsdag. OREO CHEESECAKE MED NUTELLABUDDING 10-12 pers. Bund: 200g Oreos 60g Smør Budding: 50 g Sukker 15 g Majstivelse 1 Nip salt 250ml Mælk 60 g Nutella ½ tsk. Vaniljesukker Cheesecake: […]

Rocky Road

Rocky Road

ROCKY ROAD En 20×20 cm form fyldt eller mange individuelle i silikoneforme  250 g Mælkechokolade 100g Saltede peanuts 40g Puffede ris 50 g Mini marshmallows Hak chokoladen groft og smelt den. Det kan gøres enten over vandbad på komfuret eller ved korte intervaller i mikroovnen […]

Jordbærsorbet med Mælkechokolade

Jordbærsorbet med Mælkechokolade

Sommervejret lader vente på sig, og er ret så ubeslutsomt for tiden. Men så må vi lege at det er sommer. JORDBÆRSORBET MED MÆLKECHOKOLADE 500g Jordbær 250g Sukker 50 g Grofthakket chokolade, gerne en mørk mælk 47 % Hak jordbærrene groft og kom dem i […]

Rocky Road Brownie

Rocky Road Brownie

Sprød, salt, sød og blød, for ikke at glemme snask med snask på. En brownie med saltkaramel i midten og proppet med dumle, peanuts, marshmallows og hakkede pistacienødder. Mums. Det her er en “bare fordi” kage. Bare fordi du havde lyst, fordi det er onsdag, […]

Jordbærkage

Jordbærkage

Jeg elsker at sætte tænderne i en god jordbærtærte, den fløjlsbløde creme og de saftige jordbær. Det eneste problem er mørdejen, jeg synes ofte at den kan være tør, selv med en mazarinmasse ovenpå. Så jeg har skrottet mørdejen og istedet bagt en mazarinkage. Svampet, […]

Kærnemælkskoldskål

Kærnemælkskoldskål

Nu har jeg efterhånden lavet flere kager med koldskålstema, så selvfølgelig skal I da også have origialudgaven. En let version med kærnemælk og fløde som blot skal røres sammen med et alm. piskeris. Hvis du kan afsætte fem minutter til at blande ingredienserne kan du […]

Chokoladeboller

Chokoladeboller

Lækre og nemme at bikse sammen. De er fyldt med chokolade og er et sikkert hit hos børnene. Bollerne er klar til fødselsdagsgæster eller til en hyggelig morgen…f.eks Kr. Himmelfarts ferien. Og så tager de max. 1,5 time at få på bordet. CHOKOLADEBOLLER 10 stk.  […]

Koldskålscheesecake med Jordbærmousse

Koldskålscheesecake med Jordbærmousse

En variation af min koldskålscheesecake fra sidste sommer, her har den fået selskab af jordbærmousse i form af halvkugler som pynt. Lækker på en varm sommerdag…eller bare på en dag hvor man sukker efter sommer. KOLDSKÅLSCHEESECAKE MED JORDBÆRMOUSSE 10-12 pers. Bund: 70 g Puffede Ris, […]

Nutella Rocky Road

Nutella Rocky Road

Er du i humør til chokolade og knas, så vil jeg opfordre jer til at prøve denne lækre sag. Den er forfærdelig nem at lave og smager forfærdeligt godt. Ingredienserne kan varieres i det næsten uendelige, jeg vil dog ikke anbefale at komme noget som […]

Ostesnegle med Manchego og Chorizo

Ostesnegle med Manchego og Chorizo

Disse lette og lækre snegle tiggede mig om at blive bagt den anden dag. Jeg havde nemlig en chorizopølse og en manchego ost liggende i køleskabet, som bare ventede på at blive til noget. Generelt er ostesnegle tilforladelige i deres ingredienser, ligesom pizzasnegle er. Brug […]

Saltet Chokoladekaramel

Saltet Chokoladekaramel

Saltet chokoladekaramel er noget af det farligste der endnu er kommet ud af mit køkken. Her får I to forskellige versioner, en med hvid chokolade og en med mælk. Fælles for begge versioner er fremgangsmetoden. SALTET CHOKOLADEKARAMEL Hvid version: 135 g Hakket hvid chokolade 50 […]

Chokoladebudding

Chokoladebudding

En lækker chokoladebudding lavet på 100% Mørk chokolade. Den tager ikke alverdens tid at bikse sammen, men skal dog stå et par timer på køl. Smagen er heftig, men fløjlsblød. CHOKOLADEBUDDING 4 pers. 25 g Kakao 175 g Sukker 1 tsk. Vaniljesukker 30 g Majstivelse […]

100% Mørk Chokolade Brownie med Karamel

100% Mørk Chokolade Brownie med Karamel

Jeg har været så heldig at få noget 100% lokalt produceret mørk chokolade af min faster, som hun har slæbt med hjem fra sin tur i Peru, kun med mine kager i tanke. 🙂 Derfor bliver det første jeg laver med denne gudespise min yndlingskage: […]

Mokai Æblecider-gløgg

Mokai Æblecider-gløgg

Julen bringer kulden med sig og der er gløgg en god ting, hvis man altså er til rødvin. Det er jeg nu ikke, så jeg har kastet mig over æblecider-versionen. MOKAI ÆBLERCIDER-GLØGG 2-4. pers. 2 á 275ml Mokai Cult Pink 1,5 dl Æblejuice 30 g […]

‘Dejlig er den himmelblå’

‘Dejlig er den himmelblå’

Jeg fik lavet risalamande flødeboller, som var den udgave der mest stemning for blandt folket. Men der var jo også den anden, en småkage flødebolle med krydderier.En flødebolle kreeret ud fra en klassisk julesang: ‘Dejlig er den himmelblå’. Den byder på en blå skal med […]

Brunkager

Brunkager

Brunkager hører sig julen til og min far spiser gerne store mængderi disse dage, derfor skal han da have en hjemmelavet af slagsen, når jeg kommer hjem til hygge. Jeg har kommet lidt syltet appelsinskal i dejen, da jeg havde noget på lager og tænkte […]

Fransk Nougat med Lakrids

Fransk Nougat med Lakrids

Jeg er ikke den store fan af marcipankonfekt, men kan til nød godt spise et stykke nu og da. Så når julen nærmer sig, prøver jeg ofte nye opskrifter med konfekt af. Fransk nougat er noget jeg gerne har villet prøvet at lave et stykke […]

“Risalamande”

“Risalamande”

Sidste år kreerede jeg en juleflødebolle med smag af kanel og æble. I år ville jeg gentage successen…og det tegner da også til at blive en ny tradition i mit lille køkken. De var i hvert fald et hit på arbejdspladsen 🙂 Flødebollen har fået […]


Post ID:

Sidste år kreerede jeg en juleflødebolle med smag af kanel og æble. I år ville jeg gentage successen…og det tegner da også til at blive en ny tradition i mit lille køkken.
De var i hvert fald et hit på arbejdspladsen 🙂
Flødebollen har fået navnet “Risalamande” og indebærer en vaniljesmåkage med mandler, kirsebærsauce-skum, mælkechokoladeovertræk og hakkede mandler på toppen med et drys af rødt juleglimmer.

“RISALAMANDE”
20 Styk.

Bunde:
20 Af disse vaniljesmåkager
50 g Mælkechokolade

Skum:
115g Sukker
60 g Glykosesirup
20 ml Citronsaft
60g God kirsebærsauce uden bær
75g Past. æggehvider
3/4 spsk. Sukker
1/2 tsk. Rød pulverfarve

Overtræk:
400g Finthakket mælkechokolade
Spiseligt rødt og guldstøv
Hakkede mandler

BUNDE:

Smelt chokoladen og smør et tyndt lag på toppen af småkagerne.

Lad chokoladen størkne.

SKUM:

Kom sukker, glykosesirup, citronsaft og kirsebærsauce i en tykbundet gryde, hav et sukker/digitalt termometer klar ved siden af.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt den 3/4 spsk. sukker, og fortsæt med at piske. Her er det nemmest at bruge en køkkenmaskine, da vi nu skal ud i at piske i 8-10 minutter når siruppen hældes i.

Tilbage til sukkersiruppen, ingredienserne i gryden varmes op og piskes sammen til sukkeret smelter. Temperaturen skal nå op på præcis 117 grader, og det kan gå hurtigt, så stå ved siden af hele tiden.

Når siruppen er klar, hældes den i en tynd stråle ned i æggehviderne, mens maskinen pisker der ud ad på en mellem hastighed.

Derefter skrues hastigheden op til max og der piskes i 8-10 minutter.

I de sidste par minutter af piskningen tilsættes pulverfarve.

Skummet kommes i en sprøjtepose med rund tylle og det sprøjtes ud på småkagebundene.

Stil flødebollerne på køl i minimum 1-2 timer, jeg plejer gerne at give dem til morgenen efter. Det at de er kolde og faste gør at chokoladeovertrækket ikke får skummet til at falde sammen og samtidig så størkner chokoladen hurtigere, når skummet er koldt.

OVERTRÆK:

2/3 af den hakkede mælkechokolade smeltes over vandbad ved lav varme. Når der kun er få klumper tilbage af chokoladen, der ikke helt er smeltet, tages skålen af varmen og den resterende 1/3 røres i med en dejskraber til massen er helt glat.

Flødebollerne  kan nu enten dyppes ned i chokoladen eller som jeg gør, sætte dem på en chokoladegaffel og overhælde med chokolade, hvorefter det overskydende kan rystes let af ved forsigtigt at banke gaflen mod kanten af skålen.

Drys toppen af flødebollerne med hakkede mandler.

Stil flødebollerne på køl igen, til chokoladen er helt størknet.

Drys flødebollerne med en blanding af det spiselige støv. Brug en ny ren akvarel pensel til at drysse pulveret over den størknede chokolde.