Brunkager


Brunkager hører sig julen til og min far spiser gerne store mængderi disse dage, derfor skal han da have en hjemmelavet af slagsen, når jeg kommer hjem til hygge. Jeg har kommet lidt syltet appelsinskal i dejen, da jeg havde noget på lager og tænkte at de ville gå godt sammen. Men det kan sagtens udelades.

BRUNKAGER
MAAANGE.

250 G SMØR
125 G LYS SIRUP
200 G SUKKER
50 G BRUN FARIN
125 G MANDLER MED SKAL
50 G SUKAT
EVT. 10 G SYLTET APPELSINSKAL (DR. OETKER)
5 G STØDT NELLIKE
5 G STØDT ALLEHÅNDE
10 G STØDT KANEL
5 G STØDT INGEFÆR
½ TSK POTASKE OPLØST I 1 SPSK VAND
500 G HVEDEMEL

Smelt smør, sirup, sukker og farin i en gryde ved lav varme.

Hak sukat og appelsinskal groft i en blender.

Hak halvdelen af mandlerne let i store stykker.

Når sukkermassen er smeltet og rørt sammen, kommes de hakkede mandler, hele mandler, sukat og appelsinskal i. Nu skal man væbne sig med tålmodighed for massen skal ned i temperatur til omkring 28-30 grader. Er den for varm løber smørret ud af dejen og er den for kold bliver dejen tør. Så dejen skal være kold, men ikke for kold, det vil sige lidt kølgere end stuetemperatur.

Når massen har den rette temperatur kommes potasken i og derefter æltes krydderier og melet i lidt ad gangen.

Del dejen i tre og rul dem til tykke pølser på 5-6 cm i dia.

Nu skal dejen på køl i minimum 3 timer, men gerne mere, for den bliver kun bedre af at trække.

Når dejen så er klar, skæres rullerne ud i tynde skiver og bages på en bageplade med bagepapir midt i ovnen. 7-9 min ved 175 grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *